Polițiștii sălăjeni, cu ochii pe artificiile comercializate în județ

Inspectoratul de Poliție Județean Sălaj continuă în această perioadă de debut al Sărbătorilor de Iarnă, la nivel județean, acţiunea ,,Foc de Artificii”, pentru verificarea legalităţii operaţiunilor cu articole pirotehnice desfăşurate de persoanele fizice şi juridice. Astfel, în prima săptămână a acțiunii, respectiv în perioada 21 – 28 noiembrie a.c., polițiștii au efectuat zece acţiuni și controale în pieţe şi alte obiective, până în prezent nefiind constatate nereguli.

O atenție deosebită a fost acordată deținerii și mânuirii de articole pirotehnice de către copii și tineri. Pentru prevenirea evenimentelor negative în care aceștia ar putea fi implicați, polițiștii au desfășurat 14 activități de informare în școlile din județ. Inspectoratul de Poliție Județean Sălaj reaminteşte că este interzisă deţinerea, utilizarea şi vânzarea către publicul larg a articolelor pirotehnice de divertisment din categoriile 2, 3 şi 4, a articolelor pirotehnice de scenă (T1 şi T2) şi a altor articole pirotehnice din categoria P2, din motive de ordine și siguranţă publică, securitate şi pentru protecţia mediului.

Persoanele fizice sau juridice autorizate pot folosi articolele pirotehnice de divertisment numai cu luarea măsurilor de protejare a persoanelor, bunurilor materiale, animalelor şi a mediului.

Alte articole

Leave a Comment