Poliţiştii locali împart şoferilor amenzi „fără număr”

Agenţii Poliţiei Locale Zalău au aplicat, în doar şapte zile, peste 120 de sancţiuni contravenţionale, din care 25 au fost amenzi, în valoare totală de 3.990 de lei. Tulburarea liniştii şi a ordinii publice, parcarea autovehicolelor în locuri nepermise, dar şi apelul repetat la mila publicul, au fost doar câteva din normele civice încălcate de cetăţeni, pentru care poliţiştii locali au dispus măsuri.

Potrivit informaţiilor furnizate de Lucian Trif, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Zalău, cele mai multe persoane, 47, au fost sancţionate pentru că şi-au parcat autoturismelele în locuri nepermise. De asemenea, poliţiştii locali au mai aplicat sancţiuni şi pentru: traversarea drumului public prin locuri nepermise, distrugerea amenajărilor din locuri publice, staţionarea voluntară a vehiculelor, călătoria pe mijloacele de transport fără bilet de călătorie, dar şi pentru parcarea mijloacelor de transport pe locuri adaptate, rezervate şi semnalizate prin semn internaţional pentru persoanele cu handicap.
Pe această cale, poliţiştii locali atrag atenţia conducătorilor auto să nu oprească, staţioneze sau să parcheze decât în locurile permise şi să respecte indicatoarele de “Acces Interzis” şi limitare de tonaj amplasate pe raza municipiului, deoarece pe lângă sancţiunea pecuniară, riscă şi sancţionarea cu puncte de penalizare, conform legislaţiei rutiere.
De asemenea, tot în perioada menţionată, au fost primite telefonic un număr de 40 de sesizări, din care 27 au fost rezolvate operativ, iar 13 au fost trimise spre soluţionare altor instituţii abilitate.
Potrivit sursei citate, joi, 10 octombrie, agenţii Poliţiei Locale împreună cu lucrători ai Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Sălaj şi inspectori ai Primăriei au desfăşurat două acţiuni de evacuare. Una dintre acestea a avut loc la blocul C3, iar cealaltă la punctul termic 17, unde persoane străine au intrat abuziv şi şi-au improvizat un adăpost.
Pentru a veni în sprijinul cetăţenilor, în cazul în care sunt sesizate încălcarea unor norme de convieţuire socială sau săvârşirea unor fapte contravenţionale, dispeceratul Poliţiei Locale poate fi apelat 24 din 24 la numerele de telefon 0260-610178 sau 0734-777801.

Alte articole

Leave a Comment