Peste 770 de soferi amendati in sapte zile

Peste 770 de soferi amendati in sapte zileUn numar de 773 de conducatori auto s-au ales cu amenzi contraventionale, in perioada 8-14 ianuarie, pentru incalcarea regulilor de circulatie, la nivelul judetului Salaj.

Dintre acestia, 212 soferi au condus autovehicule cu viteza peste limita legala, 100 nu au folosit centura de siguranta, iar noua au oprit ori stationat autovehiculul in locuri interzise. Alti 41 de soferi, pe langa amenda primita, au ramas si fara permisul de conducere, fiindu-le suspendat dreptul de a conduce: opt – pentru conducere sub influenta bauturilor alcoolice, noua – pentru depasirea vitezei legale cu peste 50 de km/h si 24 – pentru nerespectarea semnificatiei culorii rosii a semaforului electric, neacordarea prioritatii pietonilor sau autovehiculelor, efectuarea manevrei de depasire neregulamentara ori ca urmare a circulatiei pe contrasens.

Au fost sanctionati contraventional si 85 de pietoni, care au traversat ori s-au deplasat neregulamentar pe drumul public, 31 de persoane care s-au deplasat pe mopede sau biciclete neechipate corespunzator ori in timp ce se aflau sub influenta bauturilor alcoolice si doua persoane care conduceau carute, fara ca acestea sa fie echipate corespunzator.

In aceeasi perioada au fost retinute si noua certificate de inmatriculare, pentru conducerea autovehiculelor cu defectiuni tehnice, inspectie tehnica periodica expirata sau lipsa politei de asigurare obligatorie de raspundere civila auto. Din pacate, in perioada analizata, pe raza judetului Salaj s-au inregistrat doua accidente de circulatie grave, soldate cu trei raniti grav, precum si un accident usor, soldat cu ranirea usoara a doua persoane.

In total, in urma activitatilor desfasurate pentru prevenirea si combaterea accidentelor rutiere, in perioada mentionata, agentii de politie rutiera din judetul Salaj au constatat cinci fapte de natura penala si 891 de fapte contraventionale, sanctionate cu amenzi in valoare totala de 98.000 de lei.

Actiunile saptamanale ale Politiei Rutiere

Pentru cresterea sigurantei rutiere pe drumurile publice din judetul Salaj si constientizarea opiniei publice asupra dinamicii si consecintelor accidentelor rutiere, in perioada 18

Alte articole

Leave a Comment