Peste 4.000 de sancţiuni aplicate de poliţişti în luna aprilie

Pentru asigurarea continuităţii dispozitivului de poliţie rutieră pe întreaga reţea de drumuri din zona de competenţă, îndeosebi pe cele cu valori ridicate de trafic, în cursul lunii aprilie 2015, efectivele poliţiei rutiere din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Sălaj au acţionat, pentru asigurarea unui caracter de continuitate a activităţilor de prevenire în domeniul infracţionalităţii rutiere şi de protejare a vieţii şi integrităţii fizice a participanţilor la trafic. Conform unor informaţii furnizate de biroul de presă al IPJ Sălaj, în cursul lunii aprilie 2015 au fost desfăşurate de poliţiştii cu atribuţii pe linie rutieră 105 acţiuni cu efective mărite. Cu ocazia acţiunilor şi controalelor efectuate în trafic au fost constatate 4.097 de fapte contravenţionale, sancţionate cu amenzi în valoare de 609.300 de lei. Tot în perioada precizată, poliţiştii rutieri au constatat 55 infracţiuni, din care 30 la regimul circulaţiei rutiere. Totodată, pentru diferite încălcări ale normelor rutiere, care sunt sancţionate şi cu aplicarea măsurii tehnico-administrative de reţinere a permisului de conducere şi a certificatului de înmatriculare, a fost suspendat dreptul de a conduce la un număr de 145 de conducători auto şi au fost reţinute 42 de certificate de înmatriculare. Cu toate măsurile luate şi activităţile întreprinse, la nivelul judeţului au fost înregistrate în cursul lunii precizate, 13 de accidente de circulaţie grave soldate cu un mort şi 12 răniţi grav.
Comparativ cu aceeaşi perioadă a anului precedent, când s-au înregistrat opt accidente grave soldate cu un mort şi 12 răniţi grav, rezultă o creştere – de cinci accidente grave, cauzele producerii acestor evenimente fiind: viteza neadaptată la condiţiile de drum, depăşire neregulamentară şi neatenţia.
Pe această cale, IPJ Sălaj recomandă conducătorilor auto să adopte o manieră corespunzătoare în conducere, să respecte cu stricteţe regulile de circulaţie şi să efectueze orice manevră în condiţii de siguranţă. De asemenea, pietonii sunt sfătuiţi să traverseze drumurile publice numai prin locurile unde sunt indicatoare sau marcaje de trecere pentru pietoni, iar în lipsa acestora pe la colţul străzilor, dar numai după o temeinică asigurare.

One Thought to “Peste 4.000 de sancţiuni aplicate de poliţişti în luna aprilie”

  1. […] Pentru asigurarea continuităţii dispozitivului de poliţie rutieră pe întreaga reţea de drumuri din zona de competenţă, îndeosebi pe cele cu valori ridicate de trafic, în cursul lunii aprilie 2015, efectivele poliţiei rutiere din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Sălaj au acţionat, pentru asigurarea unui caracter de continuitate a activităţilor de prevenire în domeniul infracţionalităţii rutiere şi de protejare a vieţii şi integrităţii fizice a participanţilor la trafic. Conform unor informaţii furnizate de biroul de presă al IPJ Sălaj, în cursul lunii aprilie 2015 au fost desfăşurate de poliţiştii cu atribuţii pe linie rutieră 105 acţiuni cu efective mărite. Cu …read more […]

Leave a Comment