Pestă porcină africană la Aluniș

Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Sălaj (DVSA Sălaj) a contactat, în data de 29 septembrie, reprezentanții DVSA Maramureș pentru a-i informa cu privire la identificarea unui focar de pestă porcină africană (PPA) la Aluniș, în comuna Benesat. Au fost luate toate măsurile prevăzute de legislația în vigoare, respectiv eutanasierea porcilor bolnavi și recoltarea de probe pentru laborator. DVSA Sălaj trage un semnal de alarmă la nivelul autorităților locale precum și la crescătorii de porcine, pentru a respecta măsurile de prevenire și combatere a PPA.

Ținând cont de faptul că localitatea Aluniș este situată la granița cu județul Maramureș, localitățile aflate în zona limitei dintre cele două județe, în care sunt prezente ferme de porcine, au fost puse acum sub atentă supraveghere. O suprafață cuprinsă între 3 și 10 km de la locul focarului de PPA este acum atent monitorizată de autorități. Totodată, potrivit legislației în vigoare, niciun porc nu va mai intra sau ieși din zona respectivă în următoarele 30 de zile.

3 Thoughts to “Pestă porcină africană la Aluniș”

  1. […] Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Sălaj (DVSA Sălaj) a contactat, în data de 29 septembrie, reprezentanții DVSA Maramureș pentru a-i informa cu privire la identificarea unui focar de pestă porcină africană (PPA) la Aluniș, în comuna Benesat. Au fost luate toate măsurile prevăzute de legislația în vigoare, respectiv eutanasierea porcilor bolnavi și recoltarea de probe pentru laborator. DVSA Sălaj trage un semnal de alarmă la nivelul autorităților locale precum și la crescătorii de porcine, pentru a respecta măsurile de prevenire și combatere a PPA. Ținând cont de faptul… Citeste mai mult […]

  2. symy pescarul

    Ce seamana cei din poza cu trei parlamentari cu pensii speciale:)))))))

    1. Oleo

      Nu este feumos sa jgnesti porcii!😀

Leave a Comment