Olivian Vădan, consilierul ministrului Transporturilor

Olivian Vădan, fostul redactor-șef al cotidianului Magazin Sălăjean a fost numit, începând de miercuri, într-o funcție importantă în Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicatiilor. Mai precis, Olivian Vădan este, începând din 20 noiembrie, secretar personal cu atribuții în sfera de comunicare și consiliere al ministrului Transporturilor, Lucian Bode. Olivian Vădan este unul dintre jurnaliștii cu cea mai mare vechime în presa sălăjeană, totodată printre cei mai apreciați jurnaliști din județ. Și-a început activitatea jurnalistică în anul 1994, la ziarul săptămânal Gazeta de Duminecă, intrând ulterior în domeniul radiofonic, acolo unde, între anii 1996 – 1999 a lucrat ca redactor și redactor-șef adjunct. Magazin Sălăjean a fost, însă, locul în care Olivian Vădan a activat timp de peste 20 de ani, în primii ani ca redactor și ulterior ca redactor-șef. Deși plecarea lui nu a fost nici pe departe o bucurie pentru colectivul nostru redacțional, cu siguranță nici pentru cititorii obișnuiți cu stilul său special, deschis, de multe ori deranjant pentru unii, numirea lui într-o funcție atât de importantă reprezintă și pentru noi, cei alături de care a lucrat zi de zi, un motiv de mândrie. Îi dorim mult succes în noua funcție și cât mai multe realizări în care să ne regăsim și noi, sălăjenii!

24 Thoughts to “Olivian Vădan, consilierul ministrului Transporturilor”

 1. Anonim

  Este o pierdere pentru presa salajeana, oricum ramasa pe cota de avarie. Si pentru citititori. Un condei ascutit si obiectiv cu care ne obisnuisem in fiecare dimineata. Succes si sa nu uitati de noi, ca in rest, cam toti uita! ?

 2. Anonim

  Felicitari, Olivian! Pacat ca putinii jurnalisti buni pleaca, dar nu e de mirare. Un stat care nu da doi bani pe presa, nu o sustine, nu o incurajeaza. In curand vom ramane fara niciun ziar probabil. Bafta multa in acest minister dificil!

 3. D.R.

  Cu siguranta multi se bucura….insa pentru multi oameni simpli csre isi pun spersntele intr o presa obiectiva si csre sa trateze problemele noastre de zi cu zi plecarea unui jurnalist cu experienta si acid nu e motiv de bucurie. Sa fie intr un ceas bun!

 4. Anonim

  Mor de ciuda foştii colegi din presă Ana Veronica Niculaş Tudoran şi Paul Marian Maghiu

 5. I.C.

  Felicitări și succes!
  Nu am unde, pun aici întrebarea de ce nu am putut posta astăzi din două încercări la ore foarte diferite un îndemn la vot, la editorialul dlui Săuca, text de manipulare spre neprezentare la vot, persoană care-i numește „lătrăi” pe cei care îndeamnă concetățenii la vot?!? Estimp, injurii la adresa dlui Iohannis au fost admise bine-mersi.

 6. Alin

  Bun. Da ce-l recomanda la ministerul transporturilor? Douăzeci de ani de”jurnalism”la Magazin Sălăjean!No, asta e.

 7. Anonim

  Mai alin Esti mic mic de tot ,un zvarcolac minuscul fata de Vadan.Dar pe tine ce te recomandă să casti gura si sa irosesti aer prețios pentru omenire ?

  1. Alin

   zvarcolac, zici! Api’ domnule, dumneata ești prost! Eu as fi vrut ca guvernul acesta, sa pună oameni profesioniști pe funcții!competenți, cu rezultate, cum dracu să-ți mai explic eu tie?chiar nu îl cunosc pe om și nici nu ma oftic ca a, ajuns într-o funcție care pe mine ma depășește. Sa dea domnu, sa facă lucruri bune, chiar îi urez mult noroc, dar dumneata to prost și frustrat o sa fi.

   1. Anonim

    Domnu’ Alin, daca citeati cu atentie articolul ati fi aflat ca a fost pus consilier pe probleme de COMUNICARE. In astfel de functii se pun, de cele mai multe ori, oameni care au lucrat in presa. Vadan a lucrat in presa multi ani, deci asta e ceea ce il recomanda.

 8. Alfaman

  Se pare ca guvernul galben merge pe aceeasi directie ca si ciuma rosie: pretenasii trebuie pusi in functii cat mai inalte.

  1. Anonim

   Ne vindecam si noi de rautatea asta morbida, care se revarsa atunci cand un salajean ajunge la Bucuresti intr o functie buna? Olivian Vadan a lucrat 25 de ani in presa. Este cat se poate de potrivit pentru o functie in comunicare, intr-un minister. ca sa nu zic ca e capabil chiar si de mai mult. Succes ii doresc!

 9. Anonim

  Nu știți, tot în limba neromână scriu babiucii de la „Graiul Sălajului”?

 10. Anonim

  De Maghiu nu faceti un pustiu de BINE judetului sa ne scapati de el ?

 11. Anonim

  Din cauza asta a tot latrat prin presa jos psd sa ajunga el la ciolan tot una sunt toti

 12. Anonim

  pentru comunicare este purtator de cuvant. Nu mai era nevoie si de aceasta functie, este o sinecura pentru un prieten…..fie el si un jurnalist apreciat.

 13. Anonim

  Pacat ca raman in urma dobitoci ca si Eduard Farcas care nu au nici o legatura cu gazetaria adevarata.

 14. Alma

  Florin, fii demn! Felul in care ai scris articolul asta i-ar face invidiosi pe slujbasii din perioada comunista de la Scanteia si Nazuinta. Nu stiu cum, dar ti-a reusit chiar un articol scarbos. Il cunoastem cu totii pe Olivian.

 15. I se potriveste si lui Vadan

  „La ce se expune jurnalistul care acceptă așa ceva? Vine o zi când trebuie să achite nota, trebuie să iasă și să execute în clar ceea ce i se spune”.

  Concluzia mea, după evenimentele electorale de ieri? Una singură, de spus în gura mare: tare bine este, ca jurnalist, să nu ai treabă cu nimeni, să nu fi pus niciodată stiloul invers pe hârtie, decât atunci când ai greșit de capul tău, să nu fi făcut vreodată alb din negru și negru din alb, pentru că așa ți s-a ordonat, ți s-a arătat dosarul sau ți s-a pus la portofel, să nu te fi agățat nimeni, să nu ți se fi inversat raportul jurnalist-sursă, să nu ai combinații cu niciun serviciu din țară sau din străinătate, cu niciun Soros, să nu ai treabă decât cu interesele și bunăstarea amărâților de cetățeni din țara ta și, în general, să nu vrei nimic altceva, decât poți tu, mult, puțin, cât o fi.

  Așadar, dragi tineri jurnaliști, nu acceptați nimic de la Putere! Nu acceptați deplasări în străinătate, nu acceptați mese și simpozioane pe la munte și pe la mare, ca acelea în care Binomul Coldea-Kovesi își plimba și hrănea deontologii, nu acceptați servicii amabile de la agarici din instituțiile statului, nu acceptați burse chipurile generoase pentru copiii voștri, nu vă atârnați familiile prin instituții, pe bani publici, sau prin ONG-uri vopsite, nu acceptați nimic de la vreun șmecher de partid și de stat, pentru că totul vă va costa mult mai mult decât ați primit.

  La ce se expune jurnalistul care acceptă așa ceva? Vine o zi când trebuie să achite nota, trebuie să iasă și să execute în clar ceea ce i se spune. În acea zi nu mai contează că jurnalistul care a încheiat Pactul cu diavolul ar dori ca legătura să rămână secretă. Este obligat să iasă pe față, la vedere, să-și pună mâna în cap, așa cum se spune în popor. Nu mă credeți? Uitați-vă la înregistrările celor două întâlniri cu presa ale celor doi candidați, dacă nu le-ați văzut aseară, și veți vedea de la distanță cine, ce, cum și al cui.

 16. Cretu

  si limbricul de maghiu nu primeste nimic?

 17. Anonim

  DA CE TAT VA DROJDIETI ? si ALIN si CRETU CE AU ALES OAMENII IN GENERAL SA FACA MAI DEPARTE IN CARIERA .E TREABA LOR SI NUMAI A LOR ,COMENTARIILE RAUTACIOASE DAUNEAZA GRAV SANATATII ,MINTALE !

 18. anonim

  ce sa comunice? si pentru comunicare in domeniul transporturilor trebuie sa fi in branse, sa ai la baza notiunile de specialitate.

 19. Anonim

  Olivian! Da le pace postacilor roșii sa se agite cât vor ,tu vezi ti de noul job.Mult succes !

 20. Anonim

  Sa nu dureze si acest guvern 78 de zile!

 21. Anonim

  De aia tot latră prin ziar si pe FBI sa mergem la vot sa dam jos pe Dănăilă. Eu chiar am crezut ca e ziarist serios dar se pare ca era altceva. Păcat de el ca jurnalist

Leave a Comment