Nu doar șoferii sunt indisciplinați. Peste o sută de pietoni au fost sancționați

Peste 100 de pietoni au fost sancționați în cadrul acțiunilor desfășurate în ultimele 24 de ore de polițiștii Inspectoratului Județean de Poliție Sălaj. Sancțiunile au fost aplicate pentru traversarea drumurilor prin loc nepermis, dar și pentru alte abateri.

Conform Inspectoratului Județean de Poliție Sălaj, vineri, 3 martie, polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliţiei Municipiului Zalău împreună cu poliţiştii Serviciului Rutier din cadrul IPJ Sălaj au continuat acţiunile pe şoselele sălăjene, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, pentru prevenirea și combaterea accidentelor rutiere produse pe fondul abaterilor săvârșite de pietoni și, în general, a cauzelor generatoare de accidente rutiere. Ca urmare a abaterilor constatate în trafic pe șoselele sălăjene, în ultimele 24 de ore, au fost aplicate 191 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de peste 46.000 de lei. Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut patru permise de conducere. Astfel, au fost sancționați 102 pietoni, 58 de sancțiuni au fost aplicate unor conducători auto pentru depășirea limitelor legale de viteză, opt pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranță, trei pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor sau altor autovehicule, a fost sancționată o oprire neregulamentară, iar 18 sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulației rutiere. Acțiunile polițiștilor pentru combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere se desfășoară permanent, atât în municipiu, cât și în județ.

Fotografie cu caracter ilustrativ

One Thought to “Nu doar șoferii sunt indisciplinați. Peste o sută de pietoni au fost sancționați”

  1. […] Peste 100 de pietoni au fost sancționați în cadrul acțiunilor desfășurate în ultimele 24 de ore de polițiștii Inspectoratului Județean de Poliție Sălaj. Sancțiunile au fost aplicate pentru traversarea drumurilor prin loc nepermis, dar și pentru alte abateri. Conform Inspectoratului Județean de Poliție Sălaj, vineri, 3 martie, polițiști Biroului Rutier din cadrul Poliţiei Municipiului Zalău împreună cu poliţiştii Serviciului Rutier din cadrul IPJ Sălaj au continuat acţiunile pe şoselele sălăjene, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, pentru prevenirea și combaterea accidentelor rutiere produse pe fondul abaterilor săvârșite de pietoni și,… Citeste mai mult […]

Leave a Comment