Marșul cărților la Zalău

Elevii Colegiului Tehnic „Alesandru Papiu Ilarian” din Zalău au marcat Ziua Națională a Lecturii într-un mod deosebit. Unii au organizat un marș al cărților, iar alții au citit în stația de autobuz din fața școlii, totul din dorința de a promova lectura în rândul trecătorilor.

Manifestările au început cu o prezentare de carte în biblioteca instituției de învățământ, evenimentul derulându-se în parteneriat cu Biblioteca Județeană „Ioniță Scipione Bădescu” Sălaj. A urmat prezentarea altor momente dedicate în întregime lecturii: Apilecturiada (lectura unor fragmente din cartea preferată),  Raftul nostru de carte (amenajarea unui colț de carte, în funcție de preferințele elevilor) și Cartea mea preferată (succinte prezentări de carte care să stimuleze interesul elevilor pentru lectură). După ora 12, elevii au participat la un marș al cărților, moment coordonat de profesoarele Nadia Horvat, Monica Rusan, Adela Lobonț, Mihaela Sălăjan, Daniela Ardelean și Denisa Spătar. Având asupra lor cărți, elevii s-au deplasat până în zona „Scala” unde au citit, iar apoi s-au întors la unitatea de învățământ.

Lectură în stația de autobuz

Un alt moment interesant a fost lectura în stația de autobuz din fața școlii, evenimentul fiind coordonat de profesoara Ana-Maria Mureșan. Potrivit profesorilor organizatori, toate aceste momente sunt manifestări stradale care își propun și tragerea unui semnal de alarmă în legătură cu declinul lecturii în rândul adolescenților. Programul s-a încheiat cu activitatea intitulată Vivat Lectura!, un flashmob organizat de și pentru elevii pasionați de lectură.

2 Thoughts to “Marșul cărților la Zalău”

  1. Dorel

    Au fost obligați sa facă asta , nu ca le-a ars lor de citit sau promovat activitatea! Sa fim serioși stimabililor!!!

  2. […] Elevii Colegiului Tehnic „Alesandru Papiu Ilarian” din Zalău au marcat Ziua Națională a Lecturii într-un mod deosebit. Unii au organizat un marș al cărților, iar alții au citit în stația de autobuz din fața școlii, totul din dorința de a promova lectura în rândul trecătorilor. Manifestările au început cu o prezentare de carte în biblioteca instituției de învățământ, evenimentul derulându-se în parteneriat cu Biblioteca Județeană „Ioniță Scipione Bădescu” Sălaj. A urmat prezentarea altor momente dedicate în întregime lecturii: Apilecturiada (lectura unor fragmente din cartea preferată),    » Mai multe detalii […]

Leave a Comment