Magistraţii îi zoresc pe procurorii DIICOT să finalizeze dosarul de corupţie al afaceriştilor Huluban şi Galiş

Trei dintre inculpaţii din dosarul de corupţie Galiş-Huluban au făcut la Curtea de Apel Cluj contestaţie privind durata procesului. Este vorba depre cei doi poliţişti Marius Felician Fărcaş şi Gheorghe Zaha, şi despre agentul vamal Dumitru Bode, urmăriţi penal în această cauză de mai bine de un an.
Magistraţii clujeni au admis joi, 30 martie, contestaţia formulată de către cei trei privind durata urmăririi penale derulată în dosarul DIICOT Sălaj şi, în consecinţă, a dispus ca procurorul de caz să rezolve cauza până în 15 iunie 2017. Până la acest termen, nu poate fi formulată o nouă contestaţie privind urmărirea penală în cauză, a mai decis Curtea. decizia nu poate fi atacată.
Contactat, procurorul de caz Dan Bubuiug, şeful DIICOT Sălaj, ne-a declarat că fiind vorba despre un dosar foarte complex, cu multe persoane implicate, cu multe probe de administrat a fost nevoie de cercetări de durată. „Vom încerca să finalizăm urmărirea penală în termenul stabilit de Curtea de Apel. Este vorba despre un termen rezonabil de judecată, a cărui nerespectare nu presupune că nu mai putem trimite dosarul în instanţă. Doar ne grăbeşte să finalizăm urmărirea penală”, a explicat Bubuiug.
Reamintim că la finele lunii februarie 2016, reprezentanţii DIICOT Sălaj au formulat propuneri de arestare preventivă pe numele mai multor persoane suspectate că au făcut parte dintr-un grup infracţional organizat: oamenii de afaceri Ioan Huluban şi Ioan Galiş, fiica acestuia din urmă, Malvina, judecătorul Patrițiu Dărăban, fostul inspector școlar general și director al Școlii Gimnaziale „Mihai Eminescu” Zalău, Ioan Abrudan, inspectorul vamal Dumitru Ioan Bode, frate al deputatului Lucian Bode, și doi polițiști, Vasile Zaha și Marius Fărcaș. Anchetatorii vorbesc, printre altele, despre acuzaţii dare de mită, cumpărare de influenţă, abuz în serviciu, instigare la abuz în serviciu, instigare la fals intelectual, constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de influenţă, luare de mită în formă continuată.

2 Thoughts to “Magistraţii îi zoresc pe procurorii DIICOT să finalizeze dosarul de corupţie al afaceriştilor Huluban şi Galiş”

  1. Anonim

    Contribuabilul roman va plăti despăgubiri imense persoanelor acuzate pe nedrept de către niste procurori ultra zeloși, plus salariile acestora de mii de euro pentru „performanta” lor.

  2. „Termenul rezonabil” este cancerul codului de procedura.Pentru unii rezonabil inseamna ani de zile.

Leave a Comment