Judecaţi pentru tăiere ilegală de arbori

 

Doi bărbaţi au fost trimişi în judecată de către procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Şimleu Silvaniei, sub acuzaţia de tăiere ilegală şi furt de arbori.
Este vorba de Petrică Baboş, învinuit de săvârşirea infracţiunilor de tăiere ilegală şi furt de arbori şi complicitate la tăiere ilegală şi furt de arbori şi Viorel Ghereş, de săvârşirea infracţiunilor de tăiere ilegală şi furt de arbori. După cum au explicat procurorii şimleuani, probatoriul administrat în cauză pe parcursul urmăririi penale a relevat faptul că în data de 4 ianuarie 2013, inculpatul Petrică Baboş a tăiat ilegal şi a sustras material lemnos în valoare de 986,75 de lei (cu TVA) din pădurea aparţinând părţii vătămate Toma Nicolae. De asemenea, în seara de 13 decembrie 2013, bărbatul, împreună cu alte două persoane, din care unul minor, l-au însoţit pe inculpatul Viorel Ghereş în pădurea din locul „Valea Crăsnişoara”, aparţinând persoanelor vătămate Lupuţ Dumitru şi Lupuţ Aurel, din localitatea Cizer, de unde Ghereş a tăiat ilegal şapte arbori specia anin nemarcaţi, în valoare de 1.488,35 de lei, cu TVA, şi au sustras materialul lemnos, fiind surprinşi în flagrant de organele de poliţie.
Dosarul a fost trimis spre soluţionare Judecătoriei Şimleu Silvaniei. „Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale şi sesizarea instanţei este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, a mai menţionat sursa citată.

Alte articole

Leave a Comment