Grija mare la cine va colinda!

Politistii atrag atentia ca infractorii s-ar putea deghiza in colindatori. In preajma sarbatorilor de iarna, raufacatorii pot profita de buna-credinta a cetatenilor si, deghizati in colindatori, pot fura din locuintele ale caror usi le sunt deschise sau din locuintele pe care le gasesc descuiate. Populatia este sfatuita sa acorde atentie maxima persoanelor care suna la usa sau pe care le invita in casa.

Copiii sunt rugati sa nu deschida usa nimanui in lipsa parintilor, pentru a nu trada faptul ca sunt singuri in casa. Politia ii mai avertizeaza pe cetateni sa nu lase cheile apartamentului sub pres sau in cutia de scrisori, iar la plecarea de acasa, sa nu lase in usa bilete care sa dezvaluie acest lucru.

O tragedie a avut loc, chiar anul acesta, de Craciun, un batran de 85 de ani fiind victima colindatorilor care i-au pasit pragul casei, nu ca sa-l colinde, ci pentru a-i fura banii de pensie. Pentru a nu deveni victime ale infractorilor deghizati in colindatori, oamenii legii recomanda cetatenilor prudenta mare atunci cand deschid usa necunoscutilor.

Leave a Comment