“Fiii satului” Sălăjeni, impresionați de implicarea localnicilor în evenimentul dedicat Zilei Naționale a României

Cel mai mare drapel desfășurat vreodată pe pământ sălăjean, în comuna Bocșa satul Sălăjeni, eveniment anunțat în premieră de Magazin Sălăjean, a fost confecționat și întins pe cel mai înalt deal din sat nu doar de inimoasa echipă a “Fiilor satului” din Sălăjeni. Pentru ca acest eveniment fără precedent în județul nostru să poată avea loc, a fost nevoie de o muncă întinsă pe parcursul mai multor zile și nopți și de implicare fizică, dar și materială din partea oamenilor din Sălăjeni, o organizare ce s-a dovedit a fi impecabilă, toate acestea ducând către un rezultat care s-a răspândit în toată țara. Cel mai mare drapel, cu o suprafață de 450 metri pătrați, a fost cusut, urcat și desfășurat pe pământ sălăjean în ziua de 1 Decembrie, Ziua Națională a României. Cu mic cu mare, copiii, tinerii și bătrânii din Sălăjeni au scris o pagină de istorie și au demonstrat prin fapte ceea ce mulți alții nu au reușit prin cuvintele sau acțiunile lor.

Organizatorii acestui eveniment nu s-au așteptat la o asemenea implicare din partea locuitorilor din sat, oameni cu suflet mare care și-au adus fiecare aportul la realizarea programului, dar și a drapelului în sine. Daniel Juca împreună cu toți cei care s-au ocupat de organizarea evenimentului, ne-au spus, emoționați, că nu au bănuit nicio clipă că ideea lor va avea un asemenea impact.

“Un simplu cuvânt de mulțumire este insuficient pentru a transmite aprecierile și gândurile noastre bune la adresa fiecăruia dintre voi, cei care v-ați implicat în evenimentul „Nu uita că ești român„, prin care am marcat Ziua Națională a României desfășurând un tricolor, mare cât inima noastră de români, în satul Sălăjeni. Am rămas impresionați de modul în care ați îmbrățișat ideea noastră, v-ați alăturat acestui demers fără ezitare, oferindu-ne sprijin moral, fizic și material”.

„Vă mulțumim pentru modul în care v-ați mobilizat, ați scos la lumină straiele tradiționale din << lada de zestre a bunicii >>, le-ați purtat cu mândrie și demnitate, ați arborat tricolorul la porțile caselor și ne-ați susținut cu tot ce a fost necesar pentru ca această serbare să poată avea loc, demonstrând, dincolo de toate, că facem parte cu toții dintr-o adevărată familie… sălăjeană. Vă așteptăm sa ne sprijiniți și în următorul proiect pe care l-am demarat,  împodobirea unui Brad de Crăciun în centrul satului. Vă mulțumim și vă transmitem respectul și aprecierea noastră”, a spus, la rândul său, Adrian Pop, unul dintre organizatorii evenimentului.

Asociația “Fiii Satului” mulțumește prin intermediul cotidianului Magazin Sălăjean tuturor celor care au făcut cunoscut numele comunei Bocșa și al satului Sălăjeni, în toată țara. “Mulțumim consătenilor, invitaților și publicului venit de pe alte meleaguri care ne-a onorat cu prezența. Mulțumim tuturor celor care ne-au ajutat “Să dăm dovezi în lume/ Că-n aste mâni mai curge un sânge de roman, Şi că-n a noastre piepturi păstrăm cu fală-un nume/ Triumfător în lupte, un nume de Traian!”.

Foto: Ioan Ionel Santa

Alte articole

Leave a Comment