Educația, o șansă pentru mai mulți copii sălăjeni de etnie romă

Educația este șansa copiilor romi, este una dintre concluziile întâlnirii regionale a reprezentanților filialelor județene din cadrul Partidei Romilor „Pro Europa”. Formațiunea a organizat, în perioada 3-5 martie, la Cluj-Napoca, o întâlnire regională cu reprezentanți ai sucursalelor județene din cadrul Asociației Partida Romilor „Pro Europa”, potrivit informațiilor prezentate pe contul de Facebook al Asociației și pe pagina cluj24.ro. Scopul întâlnirii de lucru la care au participat oficialii asociației din Satu Mare, Bihor, Arad, Timiș, Arad, Maramureș, Mureș, Brașov, Sibiu, Alba, Bistrița, Cluj, Covasna, Hunedoara și Sălaj a fost de a discuta principalele probleme cu care se confruntă organizațiile județene, îmbunătățirea accesului la educație a copiilor romi, stabilirea calendarului de acțiuni și activitățile programate pentru acest an, dar și prezentarea campaniei educaționale în care sunt cuprinși tinerii de etnie romă. Evenimentul a inclus chiar și dezbateri pe tema Legii Educației, totul din dorința prevenirii și combaterii abandonului școlar. În Sălaj, Instituţia Prefectului Sălaj a organizat, luna trecută, o întâlnire a Grupului de Lucru Mixt pentru incluziunea romilor.La întâlnire au fost prezenţi, alături de conducerea Instituţiei Prefectului, reprezentanţi ai ONG-urilor rome, ai Direcţiei de Sănătate Publică, Inspectoratului Şcolar Judeţean şi Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sălaj. Concluzia întâlnirii a fost că, pentru reducerea abandonului şcolar şi, implicit, pentru creşterea nivelului de educaţiei în rândul populaţiei rome, una din soluţii ar putea fi prezentarea unor exemple de succes din cadrul acestei etnii. În acelaşi context, cei prezenţi au discutat despre necesitatea unor măsuri de planificare familială în comunităţile de romi, alături de rolul important al mediatorilor sanitari din mediul rural.

Fotografie cu caracter ilustrativ

2 Thoughts to “Educația, o șansă pentru mai mulți copii sălăjeni de etnie romă”

  1. Anonim

    Trebuie, că dacă se generalizează Self-checkout la supermarket și ei nu știe să citește nu poate să cupără să mîncă și gura lor!

  2. […] Educația este șansa copiilor romi, este una dintre concluziile întâlnirii regionale a reprezentanților filialelor județene din cadrul Partidei Romilor „Pro Europa”. Formațiunea a organizat, în perioada 3-5 martie, la Cluj-Napoca, o întâlnire regională cu reprezentanți ai sucursalelor județene din cadrul Asociației Partida Romilor „Pro Europa”, potrivit informațiilor prezentate pe contul de Facebook al Asociației și pe pagina cluj24.ro. Scopul întâlnirii de lucru la care au participat oficialii asociației din Satu Mare, Bihor, Arad, Timiș, Arad, Maramureș, Mureș, Brașov, Sibiu, Alba, Bistrița, Cluj, Covasna, Hunedoara și Sălaj a fost de a… Citeste mai mult […]

Leave a Comment