Doi minori, bănuiţi de furt, cercetaţi de poliţişti

Poliţiştii Postului de Poliţie Carastelec au identificat şi prins, vineri, 22 aprilie, doi minori, bănuiţi de comiterea a două furturi din societăţi comerciale, comise pe raza localităţii. Potrivit Mariei criste, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Sălaj, în fapt, în noaptea de 20 spre 21 aprilie, cei doi au pătruns prin efracţie în incinta celor două societăţi comerciale de unde au sustras suma de 1.444 de lei şi mai multe bunuri, cauzând un prejudiciu de 3.500 de lei. Cu ocazia verificărilor efectuate de oamenii legii, minorii T.B. de 15 ani, din Bobota şi N.S. de 13 ani, din Carastelec, au fost identificaţi şi prinşi în dimineaţa zilei de vineri, 22 aprilie. Din prejudiciul cauzat s-a recuperat aproximativ 70 la sută şi a fost predat părţilor vătămate. În cauză, poliţiştii continuă cercetările sub aspectul comierii infracţiuni de furt calificat.

Sfaturi pentru administratorii societăţilor comerciale

Pentru a preîntâmpina astfel de fapte, poliţiştii sălăjeni, recomandă administratorilor societăţilor comerciale să şină cont de câteva reguli. Aceştia sunt sfătuiţi să-şi asigure magazinul cu un sistem viabil de alarmă prin care se descurajează hoţii. De asemenea, uşa de acces în magazin trebuie să fie prevăzută cu un sistem de protecţie de tip “clopot” care să protejeze lacătul şi care îngreunează activitatea infracţională. Dacă magazinul prezintă “zone moarte” din punct de vedere al vizibilităţii celui care vinde la raion este bine să se asigure prezenţa a doi vânzători pentru o mai bună supraveghere a spaţiului sau să fie instalate camere video de supraveghere. Angajaţii nu trebuie să ţină banii proveniţi din vânzări sau cei proprii în vitrină sau sub raftul de pe care se vând produse.
“În consecinţă, pentru preîntâmpinarea unor astfel de fapte ne bazăm şi pe sprijinul cetăţenilor care printr-un simplu telefon la apelul de urgenţă 112 pot sesiza Poliţia!”, a precizat reprezentantul IPJ Sălaj.

Leave a Comment