Descoperire explozivă în Sîncraiu Almaşului

Echipa pirotehnică a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) “Porolissum” al Judeţului Sălaj a fost solicitată să intervină, sâmbătă, 29 august, pentru a asana un element de muniţie neexplodat găsit, de către un muncitor, în urma unor lucrări de amenajare, a unui drum, în localitatea Sîncraiu Almaşului. Ajunşi la faţa locului, pirotehniştii au identificat muniţia ca fiind un proiectil de artilerie de calibrul 76 mm. După cum a explicat Lucian Jacodi, purtător de cuvânt al ISU Sălaj, muniţia a fost ridicată, transportată şi depozitată în condiţii de siguranţă în vederea distrugerii. “Recomandăm pe această cale cetăţenilor ca, la găsirea unor elemente de muniţie neexplodată, să anunţe cel mai apropiat post de poliţie sau pompierii la numărul de urgenţă 112, fără a le atinge sau schimba poziţia acestora”, a adăugat Jacodi.

 Incendiu provocat de o persoană necunoscută la Treznea

Tot în aceeaşi zi, pompierii sălăjeni au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit pe un teren viran din localitatea Treznea. Cauza probabilă de incendiu a fost acţiunea intenţionată a unei persoane necunoscute. Până la lichidarea în totalitate a flăcărilor, au ars aproximativ  300 de kg de lucernă.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Sălaj, o altă intervenţie a pompierilor a avut loc, tot sâmbătă, 29 august, în municipiul Zalău, pe bulevardul Mihai Viteazul. Aceştia au fost solicitaţi, să intervină pentru a înlătura mai multe elemente de tencuială desprinse de pe faţada unui bloc, care periclitau siguranţa şi bunurile cetăţenilor din zonă.

Alte articole

Leave a Comment