Depozit de furaje distrus de flăcări

Un depozit de furaje al unei gospodării din localitatea Sîg a fost cuprins de flăcări în după – amiaza zilei de joi, 16 aprilie. La faţa locului au intervenit, în jurul orei 17,30, două echipaje de pompieri, unul al Gărzii Nuşfalău şi unul al Secţiei din Şimleu Silvaniei, potrivit informaţiilor primite de la reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Sălaj. Cauza probabilă de incendiu a fost utilizarea necorespunzătoare a focului pentru igienizarea terenului „Un cetăţean a igienizat terenul aflat în apropierea depozitului şi nu a respectat prevederile normelor de prevenire pentru a nu executa astfel de lucrări pe timp de vânt”, a explicat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului, Lucian Jacodi. Totodată, un echipaj SMURD de la Nuşfalău a fost solicitat pentru a acorda îngrijiri medicale proprietarei. Au ars circa 500 de baloţi de fân, o tonă de lucernă, 90 metri pătraţi din peretele imobilului şi aproximativ 70 metri pătraţi din suprafaţa acoperişului.
În aceeaşi zi, Detaşamentul de pompieri Zalău a fost solicitat să intervină pentru a stinge un incendiu de vegetaţie uscată la un teren din localitatea Huta. Pompierii au lichidat incendiul înainte ca flăcările să se extindă la pădurea Poic, aflată în imediata apropiere.
Pentru a preîntâmpina apariţia unor incendii de vegetaţie uscată, reprezentanţii ISU Sălaj recomandă respectarea unor măsuri de prevenire, precum: arderea miriştii, vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale se execută numai după obţinerea permisului de lucru cu focul; acesta se solicită de la primăria de domiciliu, emiterea lui se face prin grija primarului de către şeful serviciului voluntar pentru situaţii de urgenţă sau persoanei desemnate în acest sens; colectarea în grămezi a vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale în cantităţi astfel încât arderea să poată fi controlată; executarea arderii în zone care să permită propagarea focului la fondul forestier/construcţii şi să nu afecteze reţelele electrice, de comunicaţii, conductele de transport gaze naturale, produsele petroliere ori alte bunuri materiale combustibile.
De asemenea, se recomandă: supravegherea permanentă a arderii; curăţarea de vegetaţie a suprafeţei din jurul fiecărei grămezi pe o distanţă de cinci metri; asigurarea mijloacelor şi materialelor pentru stingerea eventualelor incendii; stingerea totală a focului înainte de părăsirea locului arderii. Totodată este interzisă acoperirea cu pământ a focarelor.
Pompierii sălăjeni atrag atenţia că arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deşeurilor şi a altor materiale combustibile, fără obţinerea permisului de lucru cu foc şi fără luarea măsurilor pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăţi se sancţionează cu amendă de la 1.000 lei la 2.500 lei.

 

2 Thoughts to “Depozit de furaje distrus de flăcări”

  1. […] Un depozit de furaje al unei gospodării din localitatea Sîg a fost cuprins de flăcări în după – amiaza zilei de joi, 16 aprilie. La faţa locului au intervenit, în jurul orei 17,30, două echipaje de pompieri, unul al Gărzii Nuşfalău şi unul al Secţiei din Şimleu Silvaniei, potrivit informaţiilor primite de la reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Sălaj. Cauza probabilă de incendiu a fost utilizarea necorespunzătoare a focului pentru igienizarea terenului “Un cetăţean a igienizat terenul aflat în apropierea depozitului şi nu a respectat prevederile normelor de prevenire pentru a nu executa astfel de lucrări pe timp de …read more […]

  2. sanda

    Nu te vei putea bucura niciodată de o bogăţie materială consistentă dacă îţi vei
    trăi în permanenţă viaţa ca şi cum ai privi prin oglinda retrovizoare a maşinii tale.
    Asta scrie celebrul Bob Proctor în cartea ”Te-ai născut bogat”. Căutăm urgent
    colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic
    la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți
    mesajul PROIECT la adresa de email sandaafrim@gmail.com

Leave a Comment