De ziua lor, pompierii sălăjeni au intervenit într-un accident cu victime şi în două incendii

Pentru a marca Ziua Pompierilor din România, reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Porolissum” al Judeţului Sălaj au organizat marţi, 13 septembrie, în centrul Zalăului, o serie de manifestări. Pe platoul de marmură a fost expusă tehnica de luptă a instituţiei, însă spectaculoasele exerciţii de intervenţie au fost cele care i-au fascinat pe zălăuanii care au urmărit cu sufletul la gură fiecare manevră a salvatorilor.

Primul exerciţiu a presupus intervenţia în cazul unui accident cu două victime încarcerate, una dintre ele, în stare gravă. Pompierii au efectuat ca la carte fiecare pas al unei acţiuni de salvare a răniţilor, de la calarea maşinii, pentru ca intervenţia să fie făcută în siguranţă, la scoaterea victimelor şi predarea lor echipajelor SMURD.

Câteva minute mai târziu, a avut loc un alt exerciţiu care i-a impresionat mai cu seamă pe cei mai mici din public.  Flăcările uriaşe ce au cuprins un autoturism în faţa Prefecturii, precum şi fumul gros ce a inundat zona le-a asigurat copiilor un tablou pe care şi-l vor aminti mult timp de acum înainte.

Acţiunile pompierilor s-au încheiat cu simularea stingerii unui incendiu la clădirea Prefecturii, unde echipajele au intervenit cu autoscara şi au evacuar trei victime surprinse în imobil.

Leave a Comment