De 8 Martie: expoziție VR „Frumusețe și sacralitate în epoca romană”

Cu ocazia zilei de 8 Martie, zălăuanii sunt așteptați să vizioneze expoziția VR „Frumusețe și sacralitate în epoca romană”. Activitatea este organizată de Muzeul Județean de Istorie și Artă (MJIA) Zalău, miercuri – 8 martie, între orele 16-20 la Value Centre. „Vă invităm la o călătorie în timp prin care ne dorim să celebrăm femeia de ziua ei, punând în valoare piese din colecțiile noastre a căror frumusețe merită să fie descoperită. În relația cu sacrul în epoca romană, statuetele de bronz sunt reprezentative, iar două dintre cele mai frecvente reprezentări sunt cele ale zeițelor Venus și Minerva”, este mesajul organizatorilor. Potrivit acestora statuete ale zeiței dragostei s-au descoperit atât în mediul militar, în barăcile castrelor romane de la Buciumi și Porolissum, cât și în mediul civil, în orașul roman de la Porolissum. Spre exemplu, când un soldat nu impresiona o femeie doar prin simplul gest al oferirii unui cadou, fie el scump, cum erau cerceii sau colierele de mărgele din sticlă și pietre semiprețioase, acesta recurgea la ajutorul zeiței. Câte dintre intervențiile Venerei se adevereau, rămâne un mister.
De precizat este faptul că VR semnifică realitatea virtuală și oferă posibilitatea deplasării într-un spațiu complet imaginat, un mediu artificial care există în imagini, dar nu în viața reală.

One Thought to “De 8 Martie: expoziție VR „Frumusețe și sacralitate în epoca romană””

  1. […] Cu ocazia zilei de 8 Martie, zălăuanii sunt așteptați să vizioneze expoziția VR „Frumusețe și sacralitate în epoca romană”. Activitatea este organizată de… Citeste mai mult […]

Leave a Comment