Dacă sunt zilele Virşolţului, distracţie să fie!

Dacă sunt zilele Virşolţului, distracţie să fie!

După zilele Zalăului, Şimleului, Crasnei şi Periceiului i-a venit randul şi Virşolţului să-şi serbeze zilele, nelăsandu-se mai prejos nici de data asta, la cea de-a X-a ediţie. Astfel, zilele de 26 şi 27 septembrie au constituit un bun prilej pentru virsolţeni de a face cunoscute lumii obiceiurile şi tradiţiile moştenite şi transmise din generaţie in generaţie.

Organizatorii, in frunte cu Consiliul Local Virşolţ au avut grijă ca activităţile programate sa fie diverse, să atragă şi să mulţumească atat publicul, cat şi invitaţii, mai ales că printre oaspeţi s-au numărat: vicepreşedintele Consiliului judeţean, Tiberiu Csoka, subprefectul Onorica Abrudanu, deputatul Seres Denes, senatorul U.D.M.R., Fekete Szabo Andras, vice-preşedintele U.D.M.R, Szep Gyula, directorul Direcţiei pentru Agricultură din minister, Mocan Ioan, consilierul judeţean Şerban Alexandru, directorul I.T.M.Sălaj, Daniela Biriş şi primarii din localităţile invecinate. Ziua de sambătă a debutat cu primirea invitaţilor, a continuat cu un concurs culinar in curtea Căminului Cultural, plimbări cu barca pe lac şi concurs de pescuit, urmand apoi participarea la o slujbă religioasă la Biserica Reformată din Virşolţ. Invitaţii şi organizatorii s-au indreptat apoi spre curtea Şcolii gimnaziale unde, după discursul de bun venit al primarului, au asistat la un program artistic susţinut de formaţii de dans popular din afara judeţului (Bihor, Satu-Mare), dar şi din Sălaj şi localitatea gazdă.

Nu putem să nu amintim implicarea conducerii Şcolii Gimnaziale din Virsolţ in acest eveniment, dar şi a cadrelor didactice care au pregătit copiii pentru evoluţia artistică, dar şi pentru organizarea unei expoziţii de toamnă in incinta şcolii, prilej cu care elevii şi preşcolarii şi-au demonstrat indemanarea.

Evenimentul a coincis cu vizita in şcoala noastră a colegilor profesori de la Şcoala din Nyirbog

Leave a Comment