Corneliu Coposu, omagiat de salajeni

Corneliu Coposu, omagiat de salajeni

Bobota a fost, sambata, locul de desfasurare a unei veritabile lectii de istorie, prilejuite de comemorarea unor mari personalitati ale Salajului si tarii. La statuia lui Corneliu Coposu si la Centrul Cultural s-au marcat: 410 ani de la popasul lui Mihai Viteazul la Fantana Cornilor; implinirea a 150 de ani de la sfintirea bisericii din Bobota si redactarea Memorandumului salajean; 125 de ani de la nasterea protopopului Valentin Coposu si 70 de ani de la moartea sa si 16 ani de la trecerea in eternitate a lui Corneliu Coposu.

Dupa ce soborul de preoti a oficiat slujba de parastas, oficialitatile locale, judetene, parlamentari si lideri de la nivel national si judetean ai Partidului National Taranesc Crestin si Democrat au depus coroane de flori la statuia Seniorului din centrul localitatii.

In cadrul simpozionului stiintific organizat de Muzeul Judetean de Istorie si Arta din Zalau in colaborare cu scolile Gheorghe Sincai din Bobota si Corneliu Coposu din Zalau au fost prezentate imagini si filmari cu marele om politic si s-au facut multe dezvaluiri din viata acestuia.

Alte articole

Leave a Comment