Caz tulburător în Sălaj: Minore violate ani la rând

 

Două copile de nouă, respectiv 13 ani, din judeţul Sălaj, au fost supuse, timp de mai mulţi ani, unor agresiuni sexuale de un bărbat de 46 de ani. Sesizarea a fost făcută, zilele trecute, de către o femeie din Zalău. „Poliţia a fost sesizată în data de 2 iulie, de o femeie, din municipiul Zalău, despre faptul că o minoră în vârstă de nouă ani, din Sălaj, a fost victima unor fapte de agresiune sexuală”, au declarat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Sălaj. Conform acestora, în urma cercetărilor efectuate de poliţişti ai Serviciului de Investigaţii Criminale, s-a stabilit faptul că, în perioada 2010 – 2015, Viorel C. de 46 ani, a întreţinut raporturi sexuale, în repetate rânduri, cu minora. De asemenea, timp de trei ani, în intervalul 2011- 2014, inculpatul a mai întreţinut acte sexuale şi cu o minoră de 13 ani.
Pe numele acestuia, Judecătoria Şimleu Silvaniei a emis, în 3 iulie, mandat de arestare preventivă, pentru 30 de zile, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de viol şi corupere sexuală a minorilor.

Minora de 13 ani, agresată sexual de doi bărbaţi
Totodată, extinzând cercetările, poliţiştii au constatat că minora de 13 ani, a mai fost agresată sexual de un bărbat de 41 ani. Pe numele inculpatului, Liviu C., instanţa a emis, în 9 iulie, mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile sub aspectul comiterii infracţiunilor de agresiune sexuală şi corupere sexuală a minorilor.
Potrivit IPJ Sălaj, cei doi, au fost depuşi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Sălaj, iar cercetările continuă în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a acestora.

Copila de nouă ani, violată de fratele tatălui său
Violeta Milaş, directorul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Sălaj a declarat că minora de nouă ani a fost preluată în regim de urgenţă întrucât mama acesteia este decedată, iar tatăl a fost arestat. Bărbatul este nimeni altul decât cel care a întreţinut relaţii sexuale cu minora de 13 ani. „În aceste condiţii, copila a fost preluată în regim de urgenţă, aflându-se în prezent internată într-unul dintre centre, unde va urma şi un program de consiliere. În ceea ce o priveşte pe minora de 13 ani, aceasta s-a întors acasă împreună cu mama sa, urmând să intre într-un program de consiliere”, a precizat Violeta Milaş.
Conform spuselor oficialului DGASPC Sălaj, cei doi bărbaţi acuzaţi sunt fraţi, fetiţa de nouă ani, fiind supusă agresiunilor sexuale chiar de fratele tatălui său. Familiile locuiesc într-o zonă mai izolată a localităţii Ban, comuna Bănişor.

 

2 Thoughts to “Caz tulburător în Sălaj: Minore violate ani la rând”

  1. Anonim

    „violata timp de mai multi ani”… Ce sa intelegem? ca violul a durat ani? Nefericita formulare, oricum!

  2. abc

    Tot cazul e prezentat alambicat , e greu de inteles , la o prima lectura , cine pe cine a violat si care e statutul persoanelor vatamate …
    Abominabil este comportamentul invinuitilor si e trist ca timp de ani de zile nimeni nu a sesizat ce se intampla . La tara vestile circula de regula repede si cred ca doar indolenta celor responsabili de bunastarea copilelor a facut posibila o astfel de stare de fapt .

Leave a Comment