Zălăuanul Gabriel Vaşvari s-a calificat cu FC Botoşani în turul doi al Europa League

Unul dintre visele zălăuanului Gabriel Vaşvari după ce a ajuns în Liga I a fost acela de a evolua în cupele europene cu FC Botoşani, formaţie cu care fotbalistul a promovat în primul eşalon în urmă cu doi ani. Formaţia moldavă a încheiat pe locul opt ediţia trecută de campionat, dar a câştigat dreptul de a evolua în cupele europene. Aceasta, deoarece echipele din faţa botoşenenilor, CFR Cluj, Petrolul Ploieşti şi Dinamo, nu au primit licenţa UEFA din cauza insolvenţei, iar CSU Craiova nu a putut evolua în cupele europene, nefiind afiliată la FRF.
FC Botoşani a evoluat în primul tur preliminar al Europa League, întâlnind FC Thinvali, reprezentanta Georgiei. Formaţia pregătită de Leo Grozavu, fostul tehnician al Armăturii Zalău, a terminat la egalitate, scor 1 – 1 partida din manşa tur, desfăşurată la Botoşani, iar în returul de la Tbilisi a reuşit să se impunpă cu scorul de 3 – 1. Gazdele au evoluat în inferioritate numerică din minutul 37, iar în minutul 49 a rămas în zece oameni şi FC Botoşani.
„De când am promovat cu FC Botoşani în Liga I, visul meu a fost să joc în cupele europene. Cred că orice jucător îşi doreşte să joace într-o cupă europeană şi mă bucur că am şi eu această oportunitate. Mi s-a îndeplinit un vis, iar acum, după calificarea în turul al doilea, sunt şi mai bucuros. A fost o „dublă” destul de grea, mai ales că noi am fost debutanţi în această competiţie, şi ne bucurăm că am reuşit să ne calificăm în turul doi, unde vom întâlni Legia Varşovia. Legia este o echipă foarte puternică, cu suporteri cum puţine echipe au în Europa. Nu este imposibil să trecem de această echipă, dar va fi foarte greu”, ne-a declarat mijlocaşul zălăuan, care a fost integralist în ambele partide.
În clasamentul celor mai buni marcatori de la FC Botoşani, zălăuanul Gabriel Vaşvari s-a situat pe locul doi la finalul sezonului trecut, cu şapte goluri, după Attila Hadnagy, care a înscris de nouă ori.
În vârstă de 28 de ani, Vaşvari a evoluat înainte să se transfere la FC Botoşani la Armătura Zalău, FC Zalău şi Universitatea Cluj.
Sursa foto: Stiri.Botosani.ro

Leave a Comment