Concert Pascal extraordinar

Luni, 29 aprilie 2019, a doua zi de Paşte, Fanfara Promenada a susţinut în piaţa de marmură a municipiului un interesant şi vibrant concert, în prezenţa publicului iubitor de muzică din urbea noastră.
Aşa cum a promis dirijorul formaţiei, domnul Lucian Pop, evenimentul a reprezentat premiera stagiunii de concerte din acest an.
Repertoriul prezentat a fost alcătuit din marşuri, valsuri, tangouri, polci, muzică latino, muzică uşoară, rock, precum şi arii celebre aparţinâd compozitorilor: Verdi, Ravel, Strauss.
Deşi formaţia are doar opt membrii titulari, dirijorul Lucian Pop, datorită profesionalismului şi seriozităţii cu care îşi desfăşoară repetiţiile, reuşeşte să atragă un număr satisfăcător de colaboratori, elevi si cadre didactice de la Liceul de Artă “Ioan Sima” din Zalău şi nu numai.
Piesele prezentate în concert, în aranjamentul dirijorului au impresionat auditoriul fiind răsplătite cu aplauze prelungite.
Acordajul fin, echilibrul sonor dintre compartimente, nuanţele subtile, demonstrează profesionalismul membrilor formaţiei şi dirijorului acesteia.
O notă aparte pentru percuţionistul formaţiei, Rodinel Duduc, care prin tehnica sa de exceptie aduce un plus de valoare fanfarei.
Pentru întreaga activitate ce o desfăşoară colectivul acestei formaţii şi dirijorul Lucian Pop, merită felicitarile şi respectul nostru.
S-ar impune din partea forurilor competente amenajarea acestui spaţiu atât de generos, care este piaţa de marmură în aşa fel încât să contribuie la confortul interpreţilor şi publicului spectator participant la evenimente artistice de ţinută.
Fanfara Promenada trebuie sprijinită material pentru a putea susţine concerte de calitate la intervale de timp cât mai dese. Aşa cum am mai sugerat şi Liceul de Artă ar trebui stimulat pentru organizarea unor concerte educative adresate elevilor din municipiu şi judeţ.
Cu asemenea manifestări s-ar putea suplini lipsa instituţiilor artistice profesinoniste din judeţ şi contribui efectiv la ridicarea nivelului de cultură al membrilor comunităţii pentru a transforma municipiul nostru într-o urbe cu adevărat europeană.
Sperăm ca actuala campanie electorală recent declanşată va aborda în proiectele competitorilor şi asemenea preocupări.
Prof. Dr. Ioan Chezan

Alte articole

Leave a Comment