Cinci ani de închisoare pentru preotul care a înjunghiat un şimleuan

Magistraţii Tribunalului Sălaj s-au pronunţat miercuri, 21 februarie, în dosarul fostului preot din Aleuş, Nicolae Sîrca, bărbatul care în luna august a anului trecut a înjunghiat un şimleuan în plină stradă. Instanţa l-a găsit vinovat de săvârşirea infracţiunii de tentativă de omor şi l-au trimis după gratii pentru cinci ani, interzicându-i, în acelaşi timp, mai multe drepturi: drepturile părinteşti, de a fi tutore sau curator, de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, pe o perioadă de trei ani.

Judecătorii au dispus şi confiscarea unor obiecte ale inculpatului, printre care şi cuţitul cu lama de 23 de centimetri cu care şi-a atacat victima. În plus, el a fost obligat să urmeze un tratament medical până însănătoşire sau până la obţinerea unei ameliorări care să înlăture starea de pericol. El va trebui să achite 1.500 de lei cheltuieli judiciare către stat. Soluţia Tribunalului Sălaj poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare.
Agresiunea a avut loc în 9 februarie 2017, când Sîrca l-a înjunghiat cu un cuţit, în pe un bărbat de 72 de ani, din Şimleu Silvaniei, provocându-i mai multe plăgi în zona gâtului şi a mâinii stângi.
Potrivit Episcopiei Sălajului, Nicolae Sîrca a fost paroh la Parohia Aleuş până în urmă cu trei ani ani, când şi-a înaintat demisia, invocând motive medicale. De atunci, el nu a mai oficiat slujbe la nicio biserică.

Alte articole

One Thought to “Cinci ani de închisoare pentru preotul care a înjunghiat un şimleuan”

  1. marioara

    Super-oferta: castiguri online. Cautam urgent operatori pe internet. Castigurile sunt foarte motivante. Lucrati acasa la dvs, la calculator, in timpul liber. Asiguram instruire gratuita si de cea mai buna calitate. Trebuie sa aveti varsta de 18 ani si cunostinte minime de navigare pe internet. Cereti acum detalii la adresa de email pacurarumarioara1964@gmail com

Leave a Comment