Canicula lovește în tot mai mulți sălăjeni. Crucea Roșie vine în sprijinul trecătorilor

În ultimele zile, zeci de sălăjeni au avut nevoie de îngrijiri medicale din cauza căldurii excesive. Cel puțin în municipiul Zalău, voluntarii de la Crucea Roșie – Filiala Sălaj au montat un cort în care persoanele afectate de caniculă pot beneficia de primul ajutor.

Cortul a fost montat pe platoul din zona Casei de Cultură a Sindicatelor. Un voluntar de la Crucea Roșie le oferă sprijin trecătorilor afectați de căldură, apă rece, un loc pentru a se odihni la umbră și alte măsuri specifice. Cortul este funcțional până în jurul orei 16, pe toată perioada caniculei. Au primit deja sprijin zeci de persoane, mai ales în jurul prânzului, persoane în vârstă, majoritatea cu probleme cardiace. În cort este disponibil și un aparat pentru măsurarea tensiunii arteriale și alte mijloace medicale de primă intervenție.

One Thought to “Canicula lovește în tot mai mulți sălăjeni. Crucea Roșie vine în sprijinul trecătorilor”

  1. […] În ultimele zile, zeci de sălăjeni au avut nevoie de îngrijiri medicale din cauza căldurii excesive. Cel puțin în municipiul Zalău, voluntarii de la Crucea Roșie – Filiala Sălaj au montat un cort în care persoanele afectate de caniculă pot beneficia de primul ajutor. Cortul a fost montat pe platoul din zona Casei de Cultură a Sindicatelor. Un voluntar de la Crucea Roșie le oferă sprijin trecătorilor afectați de căldură, apă rece, un loc pentru a se odihni la umbră și alte măsuri specifice. Cortul este funcțional până în jurul… Citeste mai mult […]

Leave a Comment