Cadou de „Moș Crăciun” de la Guvern pentru bugetari: o nouă minivacanță de Sărbători

Liber din 23 decembrie până în 3 ianuarie 2018 – 11 zile de vacanță legate între ele

Un proiect de Hotărâre de Guvern urmează să fie introdus pe ordinea de zi a viitoarei ședințe de Guvern ce va avea loc în aceste zile, prevede ca zilele de după Crăciun, din mijlocul săptămânii, să fie libere, astfel încât din 23 decembrie zilele libere să se lege până miercuri, 3 ianuarie, atunci când cei ce se vor bucura de această prevedere se vor întoarce la locurile de muncă.

Pentru salariaţii din sectorul public, zilele de 27, 28 și 29 decembrie 2017 se stabilesc ca zile libere. Pentru zilele stabilite ca zile libere potrivit alin. (1), instituţiile publice îşi vor desfăşura activitatea în regim de program normal în zilele de 6, 13 și 20 ianuarie 2018 sau vor prelungi corespunzător timpul de lucru, până la data de 31 ianuarie 2018, potrivit planificărilor stabilite. Prestarea activității potrivit alin. (2) nu conferă acordarea de timp liber corespunzător.

Prevederile art. 1 nu se aplică în locurile de muncă în care activitatea nu poate fi întreruptă datorită caracterului procesului de producţie sau specificului activităţii.

Dispoziţiile art. 1 nu se aplică magistraţilor şi celorlalte categorii de personal din cadrul instanţelor judecătoreşti implicate în soluţionarea proceselor cu termen în zilele de 27, 28 și 29 decembrie 2017 şi nici participanţilor în aceste procese.

Operațiunile de încasări prin virament în relația cu instituțiile de credit aferente zilelor de 27, 28 și 29 decembrie 2017 se înregistrează în contabilitatea unităților teritoriale ale trezoreriei statului cu data de 22 decembrie 2017.

 În zilele de 27, 28 și 29 decembrie 2017, prin centrala Ministerului Finanțelor Publice se efectuează operațiuni de încasări și plăți, operațiuni de plăți privind serviciul datoriei publice, precum și eventualele operațiuni de debitare dispuse de Comisia Europeană din contul de Resurse Proprii în lei deschis la Trezoreria Statului.

Prin ordin al ministrului finanțelor publice poate fi stabilită și desfășurarea altor operațiuni prin Trezoreria Statului”. 

Pentru zilele stabilite ca zile libere instituţiile publice îşi vor desfăşura activitatea în regim de program normal în zilele de 6, 13 și 20 ianuarie 2018 sau vor prelungi corespunzător timpul de lucru, până la data de 31 ianuarie 2018.

Proiectul de Hotărâre va intra pe Ordinea de zi în una din ședințele de Guvern din această săptămână și, așa cum s-a întâmplat de fiecare dată în astfel de situații, hotărârea va fi adoptată.

Alte articole

Leave a Comment