Ioan Onicaş, observator la derby-ul primei etape din Liga I

Introdus în corpul de observatori pentru Liga I în vara anului trecut, zălăuanul Ioan Onicaş va oficia şi în actualul sezon la jocurile de pe prima scenă a fotbalului românesc. De altfel, fostul arbitru asistent a şi fost delegat în prima etapă a sezonului 2015 – 2016 la derby-ul dintre ASA Târgu Mureş şi Dinamo Bucureşti, desfăşurat duminică seara şi încheiat cu scorul de 0 – 0. Onicaş a participat la meci în calitate de observator de arbitri, brigada fiind compusă din Geroge Găman, Dragoş Iliescu şi Daniel Mitruţi, toţi trei din Craiova.
Ioan Onicaş a debutat ca observator în Liga I în vara anului trecut, la partida dintre CSMS Iaşi şi Oţelul Galaţi, din cadrul etapei a V-a, încheiată tot cu scorul de 0 – 0. La fel ca la prima partidă din actualul sezon, meciul în care Onicaş a debutat ca observator a fost oficiat la centru tot de George Găman.
Înainte să fie promovat în corpul de arbitri pentru Liga I, zălăuanul Ioan Onicaş a oficiat timp de trei sezoane la partidele din Liga a II-a.
Ca arbitru asistent, Onicaş a oficiat 500 de partide, dintre care 275 în Liga I, iar 33 de jocuri au fost la nivel internaţional. Ca observator la Liga a II-a, zălăuanul a fost delegat la 45 de partide, iar în sezonul trecut a oficiat la 11 partide din Liga I.
De menţionat că Ioan Onicaş este primul sălăjean care a ajuns în corpul observatorilor din Liga I.
Lotul celor 26 de observatori pentru Liga I: Patriţiu Abrudan (CJ), Dan Berbecaru (VL), Sorin Boca (IS), Augustus Constantin (VL), Alexandru Deaconu (B), Marian Dorobanţu (BZ), Eduard Dumitrescu (AG), Corneliu Fecioru (B), Nicolae Grigorescu (TM), Florin Hîncu (BV), Aron Huzu (SB), George Ionescu (B), Nicolae Marodin (B), Irina Mîrţ (B), Cristian Nica (PH), Iosif Olah (CV), Ioan Onicaş (SJ), Ionel Popa (IS), Stan Prodan (TR), Sajto Laszlo (SB), Marian Salomir (CJ), Corneliu Sorescu (AG), Szekely Zoltan (MM), Ştefan Constantin (B), Ioan Toma (NT) şi Adrian Vidan (B).

Leave a Comment