„Birds, over european skies”, proiect inedit la Colegiul Național „Simion Bărnuțiu” Șimleu Silvaniei

Zeci de profesori, directori de școli sălăjene, dar și elevi au participat astăzi la conferința finală a proiectului educațional strategic Erasmus + „Birds, over european skies”. Conferința s-a desfășurat în sala Transilvania din municipiul Zalău, iar la eveniment au participat oficialii Colegiului Național „Simion Bărnuțiu” Șimleu Silvaniei, instituție de învățământ care a inițiat și gestionat acest proiect, dar și reprezentanții școlilor partenere din Turcia, Polonia, Portugalia, Germania, Italia și Lituania.

Evenimentul de prezentare a fost coordonat de directorul unității de învățământ șimleuane, profesoara Bianca Șerban și a avut ca scop prezentarea rezultatelor finale ale proiectului. Programul educațional a fost unul concret, a avut obiective bine determinate și i-a avut în centrul atenției pe elevii dornici de a descoperi natura, cerul, păsările. Mircea Brăban este profesor la Colegiul Național „Simion Bărnuțiu” Șimleu Silvaniei și omul care a coordonat proiectul educațional. Astăzi au fost prezentate rezultatele a trei ani de muncă, activitate ce vizează promovarea educației despre tot ceea ce înseamnă ecologie.

Proiectul s-a concentrat pe educația în domeniul ornitologiei, elevii participanți la proiect învățând cum să respecte natura, cum să o ajute, cum să protejeze păsările de pe cerul Europei, multe specii fiind în pericol din cauza urbanizării excesive, dar mai ales a poluării. Potrivit profesorului Mircea Brăban, aspectul cel mai important al proiectului este că elevii participanți au învățat să respecte natura și să o protejeze și au aflat despre importanța biodiversității aviare. Au fost realizate studii, s-a mers în teren, au fost realizate fotografii, elevii au făcut schimb de experiență, au mers în străinătate, s-a făcut schimb ce informație, totul din dorința de a realiza un program educațional complet în care participanții să învețe ceva concret.

One Thought to “„Birds, over european skies”, proiect inedit la Colegiul Național „Simion Bărnuțiu” Șimleu Silvaniei”

  1. […] Zeci de profesori, directori de școli sălăjene, dar și elevi au participat astăzi la conferința finală a proiectului educațional strategic Erasmus + „Birds, over european skies”. Conferința s-a desfășurat în sala Transilvania din municipiul Zalău, iar la eveniment au participat oficialii Colegiului Național „Simion Bărnuțiu” Șimleu Silvaniei, instituție de învățământ care a inițiat și gestionat acest proiect, dar și reprezentanții școlilor partenere din Turcia, Polonia, Portugalia, Germania, Italia și Lituania. Evenimentul de prezentare a fost coordonat de directorul unității de învățământ șimleuane, profesoara Bianca Șerban și a avut ca scop… Citeste mai mult […]

Leave a Comment