Băut la volan, pe drumuri sălăjene

Polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Sînmihaiu Almașului au oprit pentru un control de rutină, miercuri, 2 mai la ora 19.30, un autoturism condus de un bărbat de 34 de ani, din județul Dolj. Testarea cu alcooltestul a evidențiat o alcoolemie de 1,47 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la spital pentru recoltare de mostre biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. Polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările pentru infracțiunea de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, faptă prevăzută de Codul Penal.

Polițiștii rutieri desfășoară permanent activități și controale pe toate drumurile publice, pentru descurajarea celor care intenționează să conducă sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe, dar și pentru tragerea la răspundere a celor care încalcă legea și pun în pericol siguranța traficului rutier. Astfel, pe această linie, în perioada 1 ianuarie – 30 aprilie, polițiștii rutieri au desfășurat 19 acțiuni preventive.

În urma acțiunilor au fost constatate 56 de infracțiuni, din care 49 au fost de conducere a autovehiculelor pe drumurile publice de către persoane care aveau alcoolemie peste limita legală, trei infracțiuni de conducere sub influența altor substanțe și patru infracțiuni au fost de refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice. De asemenea, în perioada de referință, oamenii legii au aplicat 56 de sancțiuni contravenționale și au reținut 112 permise de conducere.

 

Leave a Comment