Au început „Zilele medicale sălăjene”

Simpozionul „Zilele medicale sălăjene”, eveniment dedicat analizării activității medicale din Sălaj, a problemelor cu care se confruntă cadrele medicale, dar și prezentării noutăților din lumea medicală, a început astăzi la Zalău.

Evenimentul este organizat și în acest an de Colegiul Medicilor Sălaj și se desfășoară în prezența medicilor de familie, a unor medici specialiști din Sălaj și alte județe, dar și a reprezentanților farmaciștilor și altor categorii de profesioniști. În deschiderea evenimentului, președintele Colegiului Medicilor Sălaj, medicul Liviu Oroian a vorbit despre problemele existente mai ales în medicina de familie și a atras atenția că este nevoie de mai multă implicare pentru atragerea medicilor tineri spre serviciile medicale din mediul rural. Simpozionul a continuat în sala de conferințe din incinta Hotelului Severus cu aspecte fiscale referitoare la activitatea desfășurată de cabinetele medicale, moment prezentat de șeful administrației fiscale sălăjene, Magyar Cornel. A urmat apoi sesiunea numită „Prostatectomia radicală laparoscopică 3D în experiența Secției de Urologie a Spitalului Județean de Urgență Zalău. Sindromul dureros pelvin cronic”, tematică susținută de medicul Ionuț Juravle și alți specialiști în acest domeniu. În următoarele zile sunt programate dezbateri și prezentări referitoare la indicațiile imagistice în patologia prostatică, se va discuta despre paliație și prevenție, despre diabet zaharat și obezitate, reconstrucții post rezecții oncologice, inclusiv despre managementul pacientului cu șoc anafilactic. Nu vor lipsi prezentările de tehnică medicală de ultimă generație.

4 Thoughts to “Au început „Zilele medicale sălăjene””

  1. […] Simpozionul „Zilele medicale sălăjene”, eveniment dedicat analizării activității medicale din Sălaj, a problemelor cu care se confruntă cadrele medicale, dar și prezentării noutăților din lumea medicală, a început astăzi la Zalău. Evenimentul este organizat și în acest an de Colegiul Medicilor Sălaj și se desfășoară în prezența medicilor de familie, a unor medici specialiști din Sălaj și alte județe, dar și a reprezentanților farmaciștilor și altor categorii de profesioniști. În deschiderea evenimentului, președintele Colegiului Medicilor Sălaj, medicul Liviu Oroian a vorbit despre problemele existente mai ales în medicina de familie… Citeste mai mult […]

  2. […] Simpozionul „Zilele medicale sălăjene”, eveniment dedicat analizării activității medicale din Sălaj, a problemelor cu care se confruntă cadrele medicale, dar și prezentării noutăților din lumea medicală, a început astăzi la Zalău. Evenimentul este organizat și în acest an de Colegiul Medicilor Sălaj și se desfășoară în prezența medicilor de familie, a unor medici specialiști din Sălaj și alte județe, dar și a reprezentanților farmaciștilor și altor categorii de profesioniști. În deschiderea evenimentului, președintele Colegiului Medicilor Sălaj, medicul Liviu Oroian a vorbit despre problemele existente mai ales în medicina de familie…  » Mai multe detalii […]

  3. Anonim

    Să avem grijă de medici pentru generațiile urmatoare! Tinerii noștri nu mai îmbrățișează profesia, din cauza, in primul rand, a volumului mare de informatie, pe care trebuie s-o studieze și s-o rețină pentru aplicare corectă!

  4. Anonim

    Felicitări venerabilului domn doctor Liviu Oroian!

Leave a Comment