Arest prelungit pentru traficantul de droguri din Someş Odorhei

Magistraţii Tribunalului Sălaj au decis, la începutul acestei săptămâni, prelungirea arestării preventive a tânărului de 25 de ani, Elvis Rareş Pop, din Someş Odorhei, prins în flagrant, la începutul lunii septembrie, de către ofiţerii Serviciului de Combatere a Crimei Organizate Sălaj, în timp ce comercializa droguri de mare risc.
Reamintim că tânărul se află după gratii din 23 septembrie, când, în urma soluţionării contestaţiei formulate de către DIICOT Sălaj împotriva încheierii Tribunalului Sălaj, prin care Elvis Pop a fost pus în libertate, Curtea de Apel Cluj – Napoca a admis contestaţia şi a dispus arestarea preventivă a inculpatului pe o perioadă de 30 de zile, sub acuzaţia de trafic de droguri.
Acţiunea de flagrant a fost organizată în 10 septembrie, pe baza unor informaţii furnizate de către ofiţeri din cadrul Serviciului de Informaţii din Protecţie Internă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj.
Potrivit reprezentanţilor DIICOT Sălaj, un ofiţer de investigaţii a cumpărat de la tânărul traficant patru grame de haşiş contra sumei de 200 de lei, iar în ziua următoare a mai achiziţionat 20 de grame pentru care i-a achitat tânărului 1.000 de lei, moment în care a fost organizat flagrantul. Asupra tânărului fost găsită cantitatea de 55 grame de haşiş, dar şi un cântar electronic de mici dimensiuni pe care acesta îl folosea în vederea cântăririi “comenzilor”.
Conform datelor anchetatorilor, activitatea infracţională a tânărului nu se afla la debut. În luna aprilie 2015, sălăjeanul, plecat la la muncă în Italia, a prins gustul drogurilor, consumând ocazional haşiş sub formă de ţigări confecţionate. În luna august acesta a cumpărat de la un cetăţean marocan cantitatea de 100 de grame de haşiş cu suma de 400 de lei pe care l-a trimis în ţară cu ajutorul unui sătmărean, care efectua curse regulate pe traseul Italia – România. Haşişul fusese bine ascuns într-o cutie de detergent.
Întors în România, tânărul a început să-şi caute clienţi pentru a reuşi să comercializeze drogul.
Elvis Rareş Pop a fost reţinut de procurorii DIICOT Sălaj joi, 10 septembrie, şi prezentat vineri, 11 septembrie, instanţei sălăjene cu propunere de arestare preventivă. Magistraţii Tribunalului Sălaj au decis însă că tânărul nu prezintă vreun pericol social astfel încât l-au lăsat pe tânăr să plece liniştit, acasă, luând decizia ca acesta să fie cercetat doar sub măsura controlului judiciar.
Elvis este cercetat pentru trafic şi consum de droguri, infracţiuni pentru care riscă pedepse între doi şi şapte ani de detenţie, cercetările fiind extinse, potrivit DIICOT Sălaj, şi sub aspectul infracţiunii de trafic internaţional de droguri, infracţiune pentru care poate sta după gratii între trei şi zece ani.

Leave a Comment