Integrame de miercuri

Daniel Săuca

FP România (octombrie – noiembrie 2015) se întreabă, mai degrabă afirmă: „România, protectorat american”. Ar fi pentru unii „cea mai bună bună veste posibilă”. Pentru alții, o (mare) prostie. De multe ori, cele mai bune posibile vești s-au dovedit știri proaste/prostii. Și tragice. Tragic de reale…

Un ghid cultural la Zalău? Poate peste 10 – 15 ani când, probabil, municipiul nostru (sau al vostru) va candida pentru titlul de capitală culturală europeană. Vi se pare imposibil? Pentru episodul 2021 al telenovelei cultural-europene candidează Cluj – Napoca, Brașov, Timișoara, Craiova, Târgu Mureș, Sfântu Gheorghe, Arad, Iași, Suceava, Baia Mare, București și Brăila. Citiți pe capitalaculturala2021.ro (și) despre jurizare. Va fi palpitant!

Defăimarea socială? Poate ați aflat de proiectul de lege al noului președinte al PSD, cu voia dvs. și a poporului pesedist Liviu Dragnea. Ce se înțelege prin defăimarea socială? Deci se înţelege fapta sau afirmaţia prin care o persoană este pusă în situaţie de inferioritate pe temeiul apartenenţei sale la o categorie de persoane „care se disting din punct de vedere social prin una sau mai multe trăsături de gen, vârstă, rasă, religie, origine etnică, limbă maternă, tradiţii culturale, apartenenţă politică, orientare sexuală, origine socială, dizabilităţi, boală cronică necontagioasă sau infecţie HIV/SISA”. Sper ca această lege, „la grămadă”, să nu fie promulgată. Nu de alta, dar ar reprezenta încă un atentat (ca să fiu „elegant”) împotriva libertăților fundamentale. Chiar nu mai e cazul!

În această „epocă”, și de zăpăceală continuă, agresivitate, minciună generalizată, propagandă etc. ne putem elibera, mântui, împlini prin: 1. cultură; 2. educație; 3: credință; 4. justiție? Aștept cu interes opiniile Dvs. pe adresele știute și neștiute ale redacției. Forța protectoratului american fie cu noi!

Leave a Comment