Aproape 50 de sancţiuni, aplicate de poliţiştii locali

Poliţiştii locali zălăuani au aplicat, în ultimele două săptămâni, aproape 50 de sancţiuni contravenţionale cetăţenilor certaţi cu legea. Abia jumătate dintre aceste sacţiuni au fost, însă, amenzi însumând mai puţin de 2.500 de lei.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Locale Zalău, Lucian Trif, sancţiunile au fost aplicate ca urmare a acşţunilor desfăşurate de lucrătorii serviciului pentru asigurarea ordinii şi liniştii publice, pazei şi protecţiei obiectivelor de interes local, public, privat de pe raza administrativă a municipiului. De asemenea, echipajele au acţionat în sprijinul instituţiilor statului şi execută orice alte activităţi date în competenţă, exclusiv pe baza şi în executarea legii, cu respectarea principiilor imparţialităţii, nediscriminării, proporţionalităţii şi gradualităţii. „În perioada 7-21 februarie, agenţii locali au aplicat 48 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 20 de amenzi în valoare totală de 2.460 de lei, restul fiind avertismente. Majoritatea sancţiunilor au fost date şoferilor care şi-au parcat autovehiculele în alte locuri decât cele special amenajate”, a declarat purtătorul de cuvânt.
Potrivit sursei citate, nouă sancţiuni cu amenzi în valoare de 700 de lei au fost date persoanelor care au apelat, în mod repetat, la mila publică, deşi sunt apte de muncă. Opt persoane au fost sancţionate pentru că au răscolit gunoiul din containere în vederea recuperării de diferite obiecte. În cadrul acţiunilor, poliţiştii locali au aplicat şase amenzi de 400 de lei cetăţenilor prinşi fără bilet sau abonamente pe mijloacele de transport public de persoane şi care au refuzat să se legitimeze controlorilor. Două avertismente au fost date cetăţenilor care au aruncat hârtii, resturi de ţigări sau ambalaje pe străzi, spaţii verzi sau alte locuri publice. Un cetăţean a fost avertizat scris după ce şi-a lăsat dezlegat câinele în parc. O amendă de 200 de lei s-a aplicat unei persoane care a lipit afişe în alte locuri decât cele special amenajate.

Alte articole

3 Thoughts to “Aproape 50 de sancţiuni, aplicate de poliţiştii locali”

  1. Boactar

    Asta e activitate?20 de amenzi din 48?Din alea 20 de asa zise amenzi, 5 se contesta si nu se platesc,iar restul de 15 is date la amaratii care n-au nici domiciliu si nici bani sa plateasca!Aplica amenzi de 2460 lei din care se incaseaza nici 100 de lei!

  2. Anonim

    Costa mai mult formularul !

  3. Anonim

    Vai mama voastră ce activitate bogată a-ţi desfăşurat. Cu asemenea rezultate nu vă puteţi lăuda. Sunteţi CARAGHIOŞI. Voi nu vă câştigaţi salariul din amenzi. Oraşul este plin de cerşetori care te opresc pe stradă,noapte nu vezi picior de poliţist local în stradă, Ei stau cu masinile parcate în zona industrială lângă anvelope şi dorm,în loc să fie prezenţi în oraş. Treziţivă , sunteţi plătiţi din taxele şi impozitele noastre ca să ne apăraţi, să ptem circula în siguranţă, să nu ne fie furate bunurile, sparte autoturismele.

Leave a Comment