Alcoolul la volan i-a trimis în instanţă

Şase bărbaţi au fost trimişi, recent, în judecată de către procurorii sălăjeni, toţi pentru săvârşirea aceleiaşi infracţiuni: conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.
Potrivit unui comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj, Dorin Iosif Iepure va fi judecat de către magistraţii şimleuani după ce în 5 ianuarie 2016, în jurul orei 20, a condus pe DJ 191C, pe raza localităţii Crasna, autoturismul marca Skoda, cu numărul de înmatriculare SJ-04-SUV, având în sânge o îmbibaţie alcoolică peste limita legală.
În faţa instanţei din Zalău va fi adus Denes Szilard, care, susţin anchetatorii, în 10 octombrie 2015, a condus un autoturism pe drum public, având o îmbibaţie alcoolică de 1,05 g/l alcool pur în sânge, deci peste limita legală admisă de 0,80 g/l alcool pur în sânge. Un alt inculpat, Ioan Milaş, a fost trimis în judecată pentru că în 31 octombrie 2015, în jurul orei 20, a condus autoturismul marca Renault cu numărul de înmatriculare SJ-03-HJO pe DC 75, între localităţile Meseşenii de Sus şi Fetindia, având o îmbibaţie alcoolică de 1 g/l alcool pur în sânge.
O îmbibaţie alcoolică peste limita legală, mai exact 1,25 g/l alcool pur în sânge, a avut şi Alexandru Iulia Flonta, în 16 noiembrie 2015, în jurul orei 2, când conducea autoturismul marca Dacia, cu numărul de înmatriculare SJ-17-TGM, pe strada Dumbrăviţa, din Zalău. Pentru asta, bărbatul va trebui să dea socoteală în faţa instanţei.
Trimis în judecată este şi Liviu Ardelean, după ce a fost surprins pe strada Stejarului din Zalău, la volanul autoturismului marca Renault cu numărul de înmatriculare SJ-04-KFO, cu o concentraţie de alcool în sânge de 1 g/l. Şi Liviu Boita va da socoteală în faţa judecătorilor pentru că a consumat alcool şi apoi a condus pe strada Porolissum din Zalău, autotorismul marca Ford, cu număr de înmatriculare SJ-70-DLD. Anchetatorii susţin că la momentul respectiv, bărbatul avea o îmbibaţie alcoolică de 1,6 g/l alcool pur în sânge.

Alte articole

Leave a Comment