Afumătoria unui gospodar a luat foc. Porcul pus la afumat s-a făcut scrum

Supărare și panică în gospodăria unui gospodar din Sălățig. Afumătoria în care gospodarul avea depozitate produse și preparate din carne a luat foc. Incidentul a avut loc la  duminică seara, iar la fața locului pentru stingerea flăcărilor au intervenit pompierii de la Garda Cehu Silvaniei. Cauza probabilă de incedniu a fost utilizarea necorespunzătoare a focului în spații închise, iar până la lichidarea flăcărilor în totalitate a ars anexa din lemn și preparatele de carne din afumătorie. În ultimele 48 de ore pompierii au fost solicitați să intervină la două incendii cauzate de nerespectarea măsurilor de prevenire a incendiilor, la afumătorii, iar pe această cale Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Porolissum” al județului Sălaj vin cu o serie de recomandări în ceea ce privește afumătoriile. Astfel, acestea trebuie să fie construite din zidării de cărămidă şi materiale incombustibile; trebuie să fie amplasate la distanţe de siguranţă faţă de restul construcţiilor și este neapărat necesat să fie supravegheate pe toată perioada funcţionării.

Alte articole

Leave a Comment