Consiliul Județean Sălaj solicită finanțare pentru repararea unor drumuri din județ

Reprezentanții Consiliului Județean Sălaj au anunțat, vineri, că au fost finalizate lucrările de modernizare executate pe drumul judetean 108A, între localitățile Bogdana și Agrij. Pe acest drum au fost realizate îmbunătățiri ale fundației cu balast și piatră spartă, s-au realizat plombarea gropilor, preluarea denivelărilor cu mixtură asfaltică, curățarea și amorsarea suprafeței și covorul asfaltic de 5 cm grosime pe o distanță de 11,5 km. Valoarea finală a lucrărilor executate este de 2.580.893 de lei (cu TVA). Perioada de garanţie este de 36 luni pentru lucrarea de bază și 6 luni pentru marcajele rutiere. Totodată, instituția a solicitat Companiei Naționale de Investiții finanțarea unei serii de obiective de investiții din care fac parte următoarele: modernizarea Drumul Județean (DJ) 108S, pe sectorul Zalha – Bezded – Cernuc, pe o lungime de 10,3 km. În momentul de față drumul este din balast și piatră spartă, starea acestuia fiind necorespunzătoare din cauza gropilor din carosabil.

Ce drumuri intră în reparații

Consiliul Județean Sălaj a semnat, zilele trecute, un contract de lucrări în valoare de 50.000 lei pentru întreținerea cu îmbrăcăminți asfaltice (plombări) și refacere fundații, unde starea drumului o impune, pe următoarele drumuri județene: DJ 108F Măeriște – Moiad (intersecție cu E 81), DJ 108A Jibou (zona Parcului industrial Jibou) – intersecția DN 1H, DJ 109E Lozna – Cliț – Pod Ciocmani (intersecția cu DN 1H). Durata de execuție a lucrărilor este de 31 de zile, iar garanția este de 6 luni de la data recepției. Pentru remedierea situației existente pe DJ 110A Guruslău – Coșeiu – Archid a fost inițiată procedura de achiziție a lucrărilor de întreținere și reparații a părții carosabile (plombări și refacere fundații drum). În primăvara anului viitor se vor face lucrările de așternere a covorului asfaltic, astfel încât traficul pe acest drum să se desfășoare în condiții de siguranță. În prezent, procedura de evaluare a ofertelor depuse pentru atribuire este în etapa finală, urmând ca în zilele următoare contractul să fie semnat.

 

 

Alte articole

One Thought to “Consiliul Județean Sălaj solicită finanțare pentru repararea unor drumuri din județ”

  1. Anonim

    Este foarte bine că reprezentanții Consiliului Județean Sălaj mai anunță și realizări.As sugera celor din CJS să se aplece și asupra unui obiectiv de suflet pentru Zălăuani și anume fosta „Cabana Pionerilor”, de pe Meseș. Am scris fosta, întrucât la ora actuală, ce a fost, nu mai este. Cabana a fost incendiată, a fost degradată și nu am auzit că cineva să răspundă pentru ce s-a întâmplat. Și că un paradox (la noi toate sunt) recent s&a terminat drumul forestier care duce, în bune condiții, la cabanâ, numai că nu mai e cabana. Scuze cum că nu-i a noastră, ba că nu se poate, ba că nu se vrea s-au tot auzit. Poate domnul președinte Dinu da o fugâ până la cabană, că să vadă ce și cum. În rest:SARBATORI VU BINE!

Leave a Comment