A distrus un autoturism… din cauza alcoolului

Un bărbat în vârstă de 64 de ani, din Zalău, este cercetat pentru săvârşirea mai multor infracţiuni la regimul circulaţiei, după ce în dimineaţa zilei de sâmbătă a acroşat un autoturism parcat pe podul de acces al unui imobil din localitatea Pria.
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj, Tincuţa Dumuţa, a declarat că accidentul a fost sesizat de către proprietarul maşinii avariate, Horaţiu G. „La faţa locului s-a deplasat patrula de serviciu din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Crasna, care a constatat că Nicolae C., în vârstă de 64 de ani, din Zalău, în timp ce conducea autoturismul, înmatriculat în Spania, a pierdut controlul volanului şi a acroşat autoturismul proprietatea lui Horaţiu G., care se găsea parcat pe podul de acces al imobilului din loclitate”, a declarat purtătorul de cuvânt.
În urma testării cu aparatul alcooltest, Nicolae C. a fost depistat că avea o îmbibaţie alcoolică de 0,99 de miligrame per litru de alcool pur în aerul expirat. Cu toate acestea, zălăuanul a refuzat recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
Poliţiştii au întocmit pe numele acestuia acte premergătoare începerii urmăririi penale pentru comiterea infracţiunii prevăzută de art. 87, aln. 5 din OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.
În aceeaşi zi, la ora 20:50, lucrătorii Posturilor de Poliţie Măerişte şi Bobota, aflându-se în serviciul de patrulare intercomunală, l-au depistat în trafic, pe DN 1F, în loclitatea Bobota, pe  Sorin R., de 46 de ani, din Zalău, în timp ce conducea autoturismul proprietate personală, cu o alcoolemie de 0,42 miligrame per litru de alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la Spitalul Orăşenesc Şimleu Silvaniei pentru recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-au întocmit acte premergătoare pentru comierea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autoturism de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică peste limita legală.
Cercetată penal este şi Gabriela V., de 19 ani, din Agrij, identificată la finele săptămânii trecute, conducând un autoturism cu numele de înmatriculare expirate. Acestea erau emise de autorităţile austriece, valabile pentru 25-27 iulie 2011. Tânăra este cercetată de oamenii legii  pentru săvârşirea infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autoturism neînmatriculat şi cu număr fals de înmatriculare.

Alte articole

Leave a Comment