A ars resturi vegetale și și-a aprins casa

Miercuri seara, Pompierii din cadrul Secției Șimleu Silvaniei au fost solicitați miercuri seara să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit la anexa unei gospodării din localitatea Cehei. La sosirea salvatorilor, incendiul se manifesta la o anexă, fiind favorizat de cantitatea mare de materiale (bitum, lemn, paie).

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost jarul sau scânteile, purtate de vânt, provenite de la un foc deschis în spații deschise, pentru igienizarea unor deșeuri, lăsate nesupravegheate. Focul s-a propagat la magazia gospodăriei și la acoperișul casei. Au ars aproximativ 10 mp din acoperișul locuinței, anexa în totalitate și bunurile depozitate în ea.

În cazul incendiilor de vegetație uscată și a arderii resturilor vegetale, flăcările se întind cu repeziciune pe o suprafață foarte mare, iar pompierii depun un efort considerabil pentru a opri propagarea arderii. În condiții de vânt puternic, astfel de situații pot deveni periculoase, mai ales dacă în zona focarelor se află locuințe.

M. S.

One Thought to “A ars resturi vegetale și și-a aprins casa”

  1. […] Miercuri seara, Pompierii din cadrul Secției Șimleu Silvaniei au fost solicitați miercuri seara să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit la anexa unei gospodării din localitatea Cehei. La sosirea salvatorilor, incendiul se manifesta la o anexă, fiind favorizat de cantitatea mare de materiale (bitum, lemn, paie). Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost jarul sau scânteile, purtate de vânt, provenite de la un foc deschis în spații deschise, pentru igienizarea unor deșeuri, lăsate nesupravegheate. Focul s-a propagat la magazia gospodăriei și la acoperișul casei. Au ars aproximativ 10 mp… Citeste mai mult […]

Leave a Comment