75 de ani de la Independența Statului Israel

Muzeul Holocaustului din Transilvania de Nord de la Șimleu Silvaniei a fost reprezentat, la invitația Ambasadei Statului Israel în România, de către directorul instituției, Daniel Stejeran, la evenimentul de marcare a celor 75 de ani de la Independența Statului Israel care a avut loc la Opera Națională din București, in prezența înalților oficiali ai Statului Român, ai Israelului –( E.S. Amir Ohana, președintele Parlamentului Statului Israel – primul președinte al Knessetului israelian aflat în vizită în România), ambasadelor și a Federației Comunităților Evreiești din România, împreună cu un public numeros. Trupa Mayumanadin Israel a oferit publicului un show energizant și extrem de inovativ, reușind să capteze atenția publicului. Spectacolul a fost urmat de o recepție oficială oferită de către E.S. Reuven Azar, ambasador al Statului Israel la București.

De asemenea, tot în cadrul acestei vizite, a avut loc o întâlnire dintre Daniel Stejeran și Ambasadorul Statului Israel, la sediul Ambasadei, unde au fost prezentate proiectele educaționale viitoare și posibilitatea de colaborare dintre cele două instituții. Un aspect important pus în discuție a fost și aniversarea a 75 de ani de colaborare neîntreruptă dintre România și Statul Israel, cât și contribuția comunității evreiești plecate din România, care au pus bazele formării Statului Israel modern.

Anul viitor se împlinesc 80 de ani de la deportările evreilor transilvăneni la Auschwitz, prilej cu care au fost discutate și aspecte privind colaborarea dintre Ambasada Statului Israel și Muzeul Holocaustului de la Șimleu Silvaniei, în vederea organizării unor evenimente educaționale mai ample. O parte din pregătiri la muzeu au început încă din acest an, precedând evenimentele organizate anul viitor.

M. S.

One Thought to “75 de ani de la Independența Statului Israel”

  1. […] Muzeul Holocaustului din Transilvania de Nord de la Șimleu Silvaniei a fost reprezentat, la invitația Ambasadei Statului Israel în România, de către directorul instituției, Daniel Stejeran, la evenimentul de marcare a celor 75 de ani de la Independența Statului Israel care a avut loc la Opera Națională din București, in prezența înalților oficiali ai Statului Român, ai Israelului –( E.S. Amir Ohana, președintele Parlamentului Statului Israel – primul președinte al Knessetului israelian aflat în vizită în România), ambasadelor și a Federației Comunităților Evreiești din România, împreună cu un public numeros.… Citeste mai mult […]

Leave a Comment