Noi locuințe ANL la Zalău

Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL), instituţie aflată sub autoritatea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA), a recepţionat, în municipiul Zalău, 100 de locuinţe pentru tineri, destinate închirierii, a transmis Ministerul.

Locuinţele (7 garsoniere, 66 de apartamente 2 camere şi 27 de apartamente cu 3 camere) au fost construite în amplasamentul din Cartierul Dumbrava Nord, valoarea investiţiei fiind de 22.915.403,69 lei (inclusiv TVA), mai arată comunicatul de presă al MDLPA.

Până acum, la nivelul judeţului Sălaj, ANL a finalizat, în cadrul aceluiași program, 347 de unităţi locative, situate în localităţile: Zalău (228), Bobota (9 unităţi locative), Crişeni (18), Şimleu Silvaniei (35), Crasna ( 24), Șarmășag (24), Nuşfalău (9).

Programul de construcţii de locuinţe pentru tineri, destinate închirierii, a fost lansat de ANL în anul 2001. Locuinţele sunt construite pe terenuri puse la dispoziţia Agenţiei de către autorităţile publice locale, beneficiarii fiind tineri între 18 şi 35 de ani, care îndeplinesc condiţiile prevăzute de lege pentru a putea accesa o astfel de locuinţă. Accesarea se face prin depunerea de cereri la primării, care urmează să întocmească listele de repartiţii, conform sursei citate.

În prezent, locuinţele pentru tineri pot fi achiziţionate de chiriaşi, după o perioadă de închiriere de minimum un an, prin achitarea de rate lunare egale către autorităţile publice locale, prin contractarea de credite ipotecare de la instituţii financiare autorizate, inclusiv cu garanţia statului, sau cu achitarea integrală a preţului final din surse proprii.

M. S.

One Thought to “Noi locuințe ANL la Zalău”

  1. […] Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL), instituţie aflată sub autoritatea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA), a recepţionat, în municipiul Zalău, 100 de locuinţe pentru tineri, destinate închirierii, a transmis Ministerul. Locuinţele (7 garsoniere, 66 de apartamente 2 camere şi 27 de apartamente cu 3 camere) au fost construite în amplasamentul din Cartierul Dumbrava Nord, valoarea investiţiei fiind de 22.915.403,69 lei (inclusiv TVA), mai arată comunicatul de presă al MDLPA. Până acum, la nivelul judeţului Sălaj, ANL a finalizat, în cadrul aceluiași program, 347 de unităţi locative, situate în localităţile:… Citeste mai mult […]

Leave a Comment