Vouă chiar nu vă este rușine?

Daniel Mureşan

Au fost Colectiv, Giulești, Piatra Neamț. Acum, Institutul Matei Balș. Oare câte vieți trebuie să se mai sfârșească în ghearele nepăsării, ale politicienilor hulpavi, ale unui sistem bazat pe amatorism și interese, ale improvizațiilor de tipul – de ce să pui un șurub dacă merge legat cu sârmă?
Am obosit să mă mai revolt pentru cei care mor nevinovați în spitale, pe șosele sau cărora le puteau cădea tavanul în cap în buricul municipiului. Eu mă revolt, tu te revolți, multă lume se revoltă, dar nu se schimbă nimic. Se fac anchete, se caută vinovați ce aproape întotdeauna sunt doar țapi ispășitori, și cam atât! Noi rămânem cu revolta, familiile cu morții. M-am săturat de mesaje de condoleanțe rostite de un președinte ca un robot. Vom analiza, vom face comisii, trebuie să reformăm sistemul. Acestea sunt “măsurile” ce se iau de fiecare dată. Adică de fiecare dată suntem păcăliți și mințiți de o clasă politică putredă până în măduva oaselor. Câteva zile e agitație pe la televizor. În final sunt doar vinovați fără vină. Și iar mai ard câțiva bolnavi în spitale, și iar nu sunt vinovați.
Ce țară e asta? Mai face cineva justiție în țara asta sau se face doar politică? Așa-zisa politică, de fapt e o hoție mascată a tuturor politicienilor, indiferent de culoare. Toată lumea învinovățește pe toată lumea, politicienii se joacă ping-pong cu pisica moartă.
E vina fiecărui guvern de până acum. A fiecărui om politic care a urmărit doar umplerea buzunarului propriu. E vina nepotismului, a amantelor ajunse șefe, a veșnicului ”las-o, mă, că merge și așa”. E vina tuturor celor 35 de miniștri ai sănătății ce s-au perindat după 1989. Niciun guvern nu și-a asumat greșelile când a fost la putere, întotdeauna a dat vina pe precedentul. Toți au împroșcat cu noroi, s-au bălăcărit pe la televizor, în timp ce buzunarele tuturor se umpleau.
Ce țară e asta? E țara lui “lasă că e bine și așa”, țara în care minciuna a ajuns o virtute, țara celor care au murit degeaba. Scapă cine poate, cine are noroc. E o chestiune de șansă să rămâi viu.

Alte articole

4 Thoughts to “Vouă chiar nu vă este rușine?”

 1. LAW

  Nu credeam sa mai vad vreodata intr-un ziar salajan un asemenea articol care in sfarsit spune lucrurilor pe nume.Bravo,felicitari si haideti sa le spunem adevarul de mii de ori, poate ii apuca rusinea.

 2. Anonim

  si care este adevarul? ca poporul este cretin si alege aceiasi indiferent ca nu face nimic daorminte?

 3. Anonim

  Am fost internat in spital in Zalau , m-am dus noaptea pt un algocalmin la cabinetul asistentelor de pe sectie , usa inchisa ,bat la usa ,nimic , stau pe hol si dupa o ora se aude cheoa in usa si iese o asistenta buhaita de somn…..daca asa dorm noaptea peste tot angajatii spitalelor nu e de mirare ca poti murii ars in spital…

 4. Anonim

  Intra și Vadan in critica ta? In rest foarte revoltător și bine punctat. Ultimul mohican in presa sălăjeană ai rămas. Felicitări Muri și sper sa nu dezamăgești precum OV

Leave a Comment