Ura, dezbinarea și baia de mulțime

Neața! A trecut și Ziua Națională a României. A fost plin pe facebook de patriotism, de multe mesaje stupide, unele de-a dreptul grețoase. Vă propun un exercițiu de sinceritate în care mă includ și pe mine, stați liniștiți. Câți dintre noi știm cu adevărat ce s-a întâmplat pe 1 Decembrie 1918, cine cu cine s-a unit, cum s-a unit, cine au fost cei care au făcut posibil acest moment istoric? Hai, mintea la contribuție! Probabil că ne-am amuza teribil să vedem și rezultatele, să vedem ce știu politicienii despre Ziua Națională a României, despre ce s-a întâmplat cu adevărat la Alba Iulia. A fost un val cu apariții de costume populare, de fotografii cu steaguri și stegulețe, de urări de bine pentru români și România. Manifestările au trecut rapid, iar facebook și-a revenit, au dispărut urările, au dispărut și stegulețele. Gata, România a revenit la normalitatea anormală, acolo unde societatea are tot mai mulți piloni formați din ură, lăcomie și lipsă de educație. A trecut prima zi din decembrie și uităm de România, uităm de țară, de români? Nu-i bai, nu contează, facem fasole cu ciolan, asta a învățat tot mai mult românul, iar acum îi spunem tradiție, mâncare tradițională. Pe bune? Aproape toate mesajele politicienilor îndemnau ieri la unitate, la anularea orgoliilor politice, la lupta pentru binele societății. Toți se plângeau că e prea multă ură, dezbinare. Și au dreptate! Cred doar că politicienii trebuie să fie primii de la care începe lupta cu dezbinarea și orgoliile, pentru că societatea nu este decât oglinda clasei politice. Să vă văd! Câți dintre voi, politicienii, lăsați la o parte orgoliile și sunteți dispuși să vă așezați la o singură masă pentru binele comun? Râd cu lacrimi când văd armatele politice din spatele paginilor de socializare, politruci extrem de atenți la cine dă „like” și cui dă „like”. Ne-am tâmpit! Până și luptele politice se duc pe facebook, sărbătorim Ziua Națională a României pe facebook, ne anunțăm relațiile pe facebook! Sunt un idiot, mă uit la ceas, e dimineață și e trecut de ora șapte. Nu mai am cafea și trebuie să-mi duc copilul la școală. Gata, a trecut și Ziua Națională a României, putem continua. Voi, tot pe facebook?

2 Thoughts to “Ura, dezbinarea și baia de mulțime”

  1. Olga

    Răzvane se pare ca îți revi! Cu mult mai bun articolul fata de cel de ieri ! Ne bucurăm ca ! ți-ai revenit!!! “România lucrului bine făcut” e in poveștile SF! Suntem de tot câcatul!!!

  2. Anonim

    Analiza e destul de bună dar, trebuie pătruns mai în profunzime. Niciodată un pensionar nu va fi unit cu alt pensionar cu pensia de 100 ori mai mare, el știe că în socialism era un raport cinstit și corect de 1/6 între pensia minmă și maximă !

Leave a Comment