Tot înainte, spre dezastru, tovarăși!

Așa cum arată noul guvern PSD-ALDE, singurul care va avea ceva de câștigat din tot scandalul politic din ultimele săptămâni va fi Liviu Dragnea. Începând de joi, de la învestirea Cabinetului Tudose, liderul PSD are deja un drum mai ușor de parcurs spre curățirea dosarului privind abuzul în serviciu, dar și spre accederea în funcţia de prim-ministru.

Deși mi-am propus să nu-i mai amintesc degrabă numele, în condițiile în care publicitatea negativă este tot un soi de publicitate, Dragnea face ce face și ajunge din nou în centrul tuturor evenimentelor importante de pe scena politică românească. Până la urmă, astăzi avem deja tabloul complet al celei mai ciudate, idioate, îngălate şi fără noimă schimbări de guvern produse vreodată în istoria acestei țări. Și, după cum trag clopotele majoritatea analiștilor politici, toată mascarada privind schimbarea premierului Grindeanu are la bază mofturile (a se citi interesele) lui Liviu Dragnea. Asta chiar dacă, în urmă cu șase luni, la învestirea Guvernului Grindeanu, toţi actorii implicaţi, începând cu liderii din teritoriu, parlamentarii sau miniştrii desemnați de PSD-ALDE au pornit la drum cu niște idei, ca la un moment-dat, brusc, să ajungă la concluzia că ideile cu care au câștigat practic alegerile nu mai sunt deloc bune și trebuie schimbate. Totul sub bagheta magică a dirijorului din Teleorman.

A fost Guvernul Grindeanu unul nepotrivit pentru aceste vremuri, neperformant, searbăd, unul cretin și incompetent (aşa cum l-a caracterizat chiar alianţa PSD-ALDE)? Sigur că a fost! Faptul că Guvernul Grindeanu nu a fost deloc unul bun nu o spun eu, ci asta arată cifrele oficiale. Însă, fostul guvern nu a ajuns în șase luni la aceste contraperformanțe pentru că nu a fi realizat întocmai programul de guvernare al lui Dragnea, aşa cum i-a reproşat premierului liderul PSD. Guvernul Grindeanu a fost un executiv slab tocmai din cauză că a urmărit, în mare parte, realizarea programului de guvernare. Așa că nu neapărat nerealizarea programului a dus la dezastrul economic din prezent, ci, dimpotrivă, punerea multora dintre prevederi în practică, cum ar fi eliminările de taxe, majorări nerealiste de salarii şi pensii, chestiuni făcute pe genunchi, fără nicio noimă sau bază economică etc. Toate în detrimentul investiţiilor, cu un dezinteres total faţă de absorbţia fondurilor UE şi faţă de proiectele de infrastructură.

Tocmai de aceea spun că Dragnea a avut dreptate când a afirmat că Guvernul Grindeanu a fost unul prost. Nimeni nu l-a contrazis. Însă, dacă schimbi acel guvern cu unul și mai prost, înseamnă că-ți lipsește cel puțin o doagă. Atâta vreme cât majoritatea miniştrilor din cadrul vechiului guvern incompetent fac parte şi din noul guvern, în frunte cu Tudose, nu văd cum s-ar schimba în bine actul de guvernare. Sincer și logic. De ce lucrurile ar sta acum mai bine? Da, domnilor, cum poate fi mai competent un guvern format în majoritatea lui covârșitoare din aceeași miniştri, veniţi bieții de ei dintr-un guvern incompetent? Iar dacă luăm în calcul şi noile impozite anunţate (inclusiv renunțarea la impozitul pe profit, pentru a trece la cel pe cifra de afaceri), desfiinţarea mascată a cotei unice prin introducerea unui impozit de solidaritate şi controversa cu „nu e, uite e Pilonul II de pensii”, nici că mai trebuie să vă atenționez că România are șanse extrem de mari să se apropie mult prea devreme de dezastru. Nenorocirea ce ne paște ar putea atinge cote greu de imaginat pentru oricare dintre noi, ăștia care încă vedem lucrurile ceva mai “adânc” decât și-ar dori propaganda de partid.

În esență, toți gură-cască ce salivau joi în fața televizoarelor trebuie să știe că schimbarea Guvernului e bucuria nebunului. Ce nu trebuie eludat este că, indiferent de numele sau imaginea celui care conduce guvernul, atât vechiul executiv, cât şi actualul, sunt de fapt niște guverne clonate după chipul și asemănarea aleșilor PSD-ALDE. Sau, mai precis, ce ați văzut în ultimele șase luni plimbându-se prin Palatul Victoria este exact imaginea în oglindă a electoratului PSD, cu bune, cu rele, cu defectele și calitățile acestui prototip de alegător. Dacă asta a votat majoritatea, asta avem: un dezastru!

Alte articole

5 Thoughts to “Tot înainte, spre dezastru, tovarăși!”

 1. Anonim

  Acest guvern Dragnea 2 e compus din loaze, troglodit cu oaia, cancan la cultură, filolog incompetent pe post de economist, incompetenți în orice domeniu, pițiponci și pițipoance, hoți și alți bețivani.

 2. eu

  nu mai scrieti de ce se va intimpla cu noi ci voi ziaristii ar trebuii sa actionati altfel avem soarta stramosilor in 1945 cu guvernul petru groza sau sa fugim din tara pina putem sa ramina doar ei si gunoaiele care ii sustin

 3. Tăunu

  PSD îşi respectă scrupulos promisiunile electorale. Începând de azi, punctul de pensie a crescut la 1000 lei. În total, anul acesta, pensiile obişnuite au crescut cu 20 %, mulţumim PSD. Cu siguranţă, la următoarele alegeri, celelalte partide nici nu vor conta, PSD va câştiga pe linie !

  1. Anonim

   Ce „scrupulos”? Mai mult ulă decît os!

  2. Anonim

   La urmatoarele alegeri PSD va face tot posibilul sa nu castige, pentru ca tara va fi atat de inglodata in datorii incat se va indrepta rapid spre faliment. Probabil vor adopta aceeasi metoda ca in 2009, cand au fugit ca lasii de la guvernare lasand PDL-ul sa-si franga singur gatul.

Leave a Comment