Titluri de „agățat”

Daniel Săuca

De multe ori (ca și dvs.) citesc doar titlurile. Nu de puține ori, titlurile sunt amuzante. Cele „rimate” au un haz aparte. „Jojo, cu burta la gură, se reapucă de pictură” (Adevărul). „«Aristocrația» sexuală începe să iasă la iveală” (Adevărul). La primul titlu rima ar ieși din combinația gură – pictură, iar la al doilea titlu citat din alăturarea cuvintelor sexuală – iveală. Editoriii de la „Adevărul” par maeștri într-ale titlurilor cu rimă (deseori facilă): „Prezentatoare suspendate pentru surplus de greutate”; „Noul Maybach Vision, rapid ca un telefon”; „În România duduie economia, dar nu dispare sărăcia”. În cele trei titluri, rimele ar vedea lumina tiparului/ecranului din combinațiile suspendate – greutate, Vision – telefon și economia – sărăcia. Dar nu îi pot depăși pe colegii noștri din media tabloidă, mari maeștri ai titlurilor: „Kim Kardashian, imagini incredibile de pe plajă. Acum e clar de ce bărbații o doresc” (Libertatea); „Cea mai terifiantă practică sexuală din istorie. Câtă cruzime! Cum puteau face aşa ceva” (Realitatea); „Vladimir PUTIN ar vrea să INVADEZE ROMÂNIA. Declarația care ar putea isca un RĂZBOI între VEST și EST” (Evenimentul zilei, Capital); „SUPREMUL COCALAR de Bucureşti: a depăşit ORICE LIMITĂ când a coborât ŞI A FĂCUT UN GEST REVOLTĂTOR. Foto în articol cu EXPUNEREA INDECENTĂ” (Evenimentul zilei); „ Cu un decolteu cât toată strada și cu o rochie maxim de mulată, Oana Lis a făcut-o din nou lată! I-a băgat în boală pe angajații unei vulcanizări cu formele ei rubensiene” (wowbiz.ro); „ Face bani pe bandă rulantă! Ce bolid şi-a cumpărat ADI MINUNE! A dat Ferrari-ul pe această marcă” (Cancan). De multe ori (ca și dvs.) citesc doar titlurile. Nu de puține ori, titlurile din media noastră sunt doar „cârlige de agățat” atenția publicului, fără o legătură serioasă cu „conținutul”. Poate, cine știe, nu mai merită să citim titlurile, știrile într-o „cheie” serioasă. Ne putem distra, tabloid, cu presa – distracție. Și cu știrile Times New Roman: „Reparație istorică! Un român a terminat de reparat Oltcitul de care se apucase în 1984”; „O bandă de hoţi din Caracal fură doar bancomate goale, că sunt mai uşoare”. Sau cu știrile din Cațavencii: „Top 3 indicii că Olimpiada s-a desfășurat la Rio, în județul Vaslui”; „Ca să se simtă ca la Olimpiadă, un turist din Eforie și-a făcut nevoile în apă”… Închei cu posibila constatare: titlurile „agață” și ele pe cine pot…

Alte articole

6 Thoughts to “Titluri de „agățat””

 1. Felicitari! Ai perfecta dreptate ,doar ca trebuie specificata dictaura online este ceea a mediocritati sociale din ziua de azi care din pacate ingroasa randurile masiv ,de la o saptamana la alta ,de la o zi la alta….natia fiind in pericol de a se remarca doar pe topogan,in toate domeniile !!!

 2. Socrates

  Ce sa-i faci Saucatule?
  Nu toata lumea citeste Caietele Silvane si poezii cu barba sau barbi……..

 3. Socrates

  Pana la urma,ia lamureste-ne ce merite ai avut de ajunsasi in fruntea culturii salajene?
  n-au existat altii mai culti ?
  Sau ai scris doar titluri de agatat culturi?
  Apropo!
  Tu cu cine ai votat si cu cine votezi?
  Asta ca sa sim de cine stai agatat……

  1. Andrei

   Un comentariu prost si plin de frustrare, total in afara subiectului. Daca ai ceva cu acest om ai curajul si spune-o in fata lui, nu ascuns in anonimat, la adăpost. Nu ne interesează părerea ta despre un om ci eventual una despre ceea ce face, lucru care dupa cate se pare e mai Putin important pentru tine. Trist!

 4. Socrates

  Anonimat zici bade?
  Andrei si mai cum daca tot esti barbat si nu-ti plac anonimii sau numele conspirative…..
  Nu ne intereseaza parerea ta…..
  Pe care voi nu ne intereseaza parerea mea?
  Sau esti latraul de servici prezent la toate comentariile precum baliga in colbul ulitei?
  Asa ca,mars mai Burcush la cotet cu toti aia ai tai pe care nu-i intereseaza decat manelele,versurile ieftine si bairamul mitocanersc si distractiile imbecile!

 5. Dr. Dree

  Lasati-l in pace ca e bolnav psihic, bagatul in seama ii agita pe acesti oameni. E prezent in toate articolele, omul are o suferinta, se vede de la o posta.

Leave a Comment