Pe proprie răspundere. Noi fragmente din haos

Daniel Săuca
„Premierul Florin Cîțu a explicat, vineri, modalitatea prin care petrecerile private de nuntă și botez vor putea fi organizate fără limită de participanți dacă aceștia sunt vaccinați. El a spus că este responsabilitatea organizatorului să se asigure că toți participanții sunt vaccinați” (digi24.ro). Și cum va face? Și dacă un nuntaș își uită acasă adeverința de vaccinare?
„Ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, cataloghează drept «o ruşine» faptul că pensiile speciale din România sunt foarte mari comparativ cu celelalte pensii, dar şi faptul că sunt pensionari care beneficiază de pensii speciale ieşind din activitate la vârste tinere. El afirmă că viitoarea lege a pensiilor va fi trimisă în Parlament în cursul anului viitor” (news.ro). Anul viitor? Se va rezolva vreodată în România problema pensiilor speciale? Oare ce mai înseamnă pensii speciale?
„Organizaţia neguvernamentală Reporteri fără Frontiere (RSF) a lansat marţi «Journalism Trust Initiative» (JTI), o platformă care vizează să lupte împotriva dezinformării prin promovarea acelor media considerate a fi «demne de încredere» în urma unui proces de verificare riguros” (știri.tvr.ro). Destui români vor crede în continuare mai degrabă știrile false decât știrile „de încredere”. Și în Sălaj.
„Viorica Dăncilă, fost premier al României în guvernul PSD-ALDE și fostă candidată la prezidențiale a PSD în 2019, a fost numită consultant de strategie al BNR, a confirmat, pentru Libertatea, Biroul de Presă al Băncii Naționale. Informaţia iniţială a fost publicată de Antena 3 și G4Media” (libertatea.ro). Viorica Dăncilă, consultant de strategie?
„Nelu Tătaru: O pandemie durează un an şi jumătate-doi şi are 3-4 valuri. În măsura în care vom avea o imunizare de 50-60 la sută putem spera într-un val 4 uşor” (adevarul.ro). Acum suntem în valul al treilea? Imunizare de „50-60 la sută”?
Nu încetez să mă minunez ce țară frumoasă avem….

Leave a Comment