Nu le pasă!

Daniel Mureşan
În ultima vreme, mor de Covid în România 4-500 de oameni zilnic. Ce face președintele? A luat-o pe Carmen de mânuță și au zbughit-o la piramide în Egipt, să mai uite de morți și infectați. Însă mizeria de acasă nici-o partidă de golf din lume nu o poate ascunde. Se vede de oriunde, ca minijupul primei doamne. Dar oare îi pasă?
Zilnic se infectează cu Covid 12-15000 de oameni. Ce fac politicienii? Vor un guvern minoritar condus de generalul Ciucă, guvern sortit șantajului sau morții din fașă. De ce asta? Pentru că așa vrea Cîțu, protejatul președintelui. Președinte care doar dă lumină de la Cotroceni, în rest nu se bagă, nu negociază, merge la cacialma. Mai importantă e cămila pe nisipul fierbinte. Căci de pe acoperișul fierbinte a aruncat demult pisica. A aruncat-o politicienilor, niște diletanți cum rar am văzut. Dar oare le pasă?
Mai nou, moare un om la cinci minute. Practic, dispare un sat bine populat în fiecare zi. Noi ne numărăm morții zilnic, iar politicienii se joacă de-a parlamentul și de-a guvernul, de parcă ar fi la șotron în curtea școlii. Își numără voturile din tolbă, râd pe sub mustăți când mai dau câte un tun sau își mai plasează un protejat în vreo sinecură. Despre morți? A, da! Din când în când ies pe sticlă și ne spun cât de rău le pare, că trebuie să păstrăm masca, să nu ne întâlnim între noi. Noi. La ei se poate. Fac congrese cu mii de oameni, fumează în parlament, masca e doar de fațadă. De ce? Fiindcă ei pot! Ei se gândesc doar la procentele ce le-ar putea câștiga. La suferința poporului, nu!
Sfidarea politicienilor nu se va opri aici. În continuare vor fi vicleni, aroganți, tupeiști. De ce? Fiindcă noi le permitem să facă asta!

One Thought to “Nu le pasă!”

  1. Anonim

    Acest neamț puturos și obraznic a fost votat de 1/3 din total electorat. Incredibil !

Leave a Comment