Ne-am calificat şi noi la Euro’

România s-a calificat la turneul final al Campionatului European de fotbal după o pauză de opt ani, ultima prezenţă fiind cea de la Euro’ 2008. Am terminat pe locul doi în cea mai accesibilă grupă din preliminarii, în care le-am avut ca adversare pe Irlanda de Nord, Ungaria, Finlanda, Insulele Feroe şi Grecia. „Tricolorii” au terminat fără înfrângere această campanie de calificare, dar jocul pe care l-au arătat atât în „era” lui Victor Piţurcă, cât şi după numirea lui Puiu Iordănescu la cârma naţionalei este departe de ceea ce trebuie să arate o echipă care merge la un Campionat European.

Am fost depăşiţi de Irlanda de Nord, iar singura echipă pe care am învins-o atât în tur, cât şi în retur este cea a Insulelor Feroe. Am bătut recordul negativ, datat din anii 1947 – 1948, când România nu înscrisese niciun gol în decurs de 413 minute. Băieţii lui tata Puiu nu au înscris niciun gol în 430 de minute, iar perioada de secetă a întrerupt-o reuşita lui Hoban, din finalul meciului cu Finlanda, ultimul pe Naţional Arena din campania de calificare.
România din 2008 a arătat mai bine decât actuala naţională, iar în urmă cu şapte ani am terminat pe locul trei o grupă din care au mai făcut parte Olanda, Franţa şi Italia. Am terminat înaintea francezilor, dar după Olanda şi Italia.
Ne-a dus la Euro’ un jucător criticat în această campanie până şi de Anghel Iordănescu: Constantin Budescu. Tata Puiu şi-a călcat pe inimă şi l-a aruncat în luptă din primul minut pe Budescu la Feroe, lăsându-l pe bancă le Alex Chipciu. Budescu ne-a dus la Euro’, însă, atât el, cât şi ceilalţi componenţi ai naţionalei sunt departe de ceea ce vrem cu toţii să joace turneul final de anul viitor.
Obiectivul naţionalei la Euro’ este de a se califica în optimi, unul îndrăzneţ pentru ceea ce ne-au arătat „tricolorii” în campania de calificare. La cum a arătat jocul echipei în preliminarii, şansele sunt foarte mari ca România să facă doar act de prezenţă în Franţa. Ne-am calificat şi noi la Euro’, dar această reuşită nu va avea nicio valoare dacă ne vom întoarce aşa cum plecăm, adică fără nicio victorie. Dintr-o naţională care a făcut furori la Mondialul din America şi care a fost la câteva minute de o semifinală cu Brazilia, am ajuns să sărbătorim simpla prezenţă la un turneu final de Campionat European.

One Thought to “Ne-am calificat şi noi la Euro’”

  1. Anonim

    ma bucur ca ai aflat si tu!

Leave a Comment