Peste 70 la sută dintre olimpicii sălăjeni sunt elevi ai Centrului de Excelenţă Zalău

Cei cinci elevi din Sălaj, beneficiari ai bursei Meritul Olimpic Internaţional, pentru anul şcolar 2014 – 2015, sunt pregătiţi la Centrul de Excelenţă Zalău. De altfel, peste 70 la sută dintre olimpicii judeţului sunt elevi ai acestui Centru, potrivit datelor prezentate miercuri, 21 octombrie, de către directorul instituţiei, Ioana Tuduce, în cadrul şedinţei cu directorii, ce a avut loc la sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean Sălaj. „Au existat 48 de elevi ai Centrului de Excelenţă din numărul total de 67 de participanţi la etapele naţionale pentru disciplinele care au activităţi de pregătire în centru. Astfel, procentul de participare în etapă naţională a fost de 75 la sută. Nouă elevi din judeţul Sălaj, toţi elevi ai Centrului, au fost calificaţi la etapele internaţionale ale olimpiadelor şcolare. Numărul premiilor obţinute în acest an la etapele naţionale şi internaţionale este în creştere semnificativă faţă de anul trecut. Semnificative sunt rezultatele de la limba şi literatura română, informatică, fizică şi limba maghiară şi putem să ne mândrim că toţi beneficiarii bursei Meritul Olimpic Internaţional, cinci la număr pentru judeţul Sălaj, pentru anul şcolar 2014-2915 sunt elevi ai Centrului de excelenţă”, a precizat Ioana Tuduce.
În cadrul Centrului de Excelenţă, a cărui activitate se defăşoară la Colegiul Naţional „Silvania” din Zalău, în afara orelor de curs, se pregătesc peste 300 de elevi de gimnaziu şi liceu, la materii precum matematică, chimie, limba română, limba maghiară şi informatică, fizică şi biologie. Acesta a fost înfiinţat în luna noiembrie a anului 2014, printr-o hotărâre a Consiliului Local, finanţarea fiind asigurată de Primărie.

One Thought to “Peste 70 la sută dintre olimpicii sălăjeni sunt elevi ai Centrului de Excelenţă Zalău”

  1. Anonim

    BRAVO CELOR CARE AU INITIAT SI REALIZAT „CENTRUL DE EXCELENTA” daca vrei performanta trebuie sa faci ceva pt elevi si acestia sunt singura sansa ai acestui popor indoctrinat de comunisti la comanda sovieticilor !!

Leave a Comment