M-am săturat

Câți ani au trecut de la Revoluție? Știe cineva? E clar că au trecut mai bine de 30, nu? Cum s-a dezvoltat județul nostru drag și scump în cei 30 de ani? Ce schimbări majore, ce drumuri noi avem, câte autostrăzi trec prin Sălaj, câte șosele de centură avem, câte școli noi s-au construit, câte teatre avem, câte cinematografe funcționează în acest minunat județ pe care îl laud de atâția și atâția ani la radio? Nu, cred că am exagerat cu lauda asta, prea mult l-am lăudat, dar îmi asum. Am citit niște articole publicate în presa vremii, în presa de dinainte de 1980. Clădiri în care funcționează și acum unele instituții sălăjene au fost construite într-un an, în cel mult doi. Sunt sigur că unii dintre voi știți în cât timp au fost construite. Ce se întâmplă acum? Păi noi nu suntem în stare să le renovăm , să le văruim în doi ani. Ne scăldăm în documentații tehnice, în oferte, în proiecte, în modificări, în contestații, în licitații anulate, în firme care se trag pe fund și în politicieni care se fac că plouă și așteaptă ca alții să facă, să spună, să intervină. M-am săturat de astfel de oameni care nu vor să-și asume nimic sau care fac lucruri doar de dragul alianțelor politice.  În urmă cu doi sau trei ani, grupări diferite de politicieni locali aproape că se scuipau, iar acum văd cum se țucă pe obraz, își dau mâna și rânjesc. Stați liniștiți, nu mai durează mult. N-am încredere în căsătoriile din interes. Iertați-mă, exagerez, așa sunt eu. De fapt, Sălajul e un județ modern, frumos, curat, foarte bine dezvoltat, avem de toate, avem de toate pentru toți, dar nu le văd eu, sunt un orb.

5 Thoughts to “M-am săturat”

 1. […] Câți ani au trecut de la Revoluție? Știe cineva? E clar că au trecut mai bine de 30, nu? Cum s-a dezvoltat județul nostru drag și scump în cei 30 de ani? Ce schimbări majore, ce drumuri noi avem, câte autostrăzi trec prin Sălaj, câte șosele de centură avem, câte școli noi s-au construit, câte teatre avem, câte cinematografe funcționează în acest minunat județ pe care îl laud de atâția și atâția ani la radio? Nu, cred că am exagerat cu lauda asta, prea mult l-am lăudat, dar îmi asum.… Citeste mai mult […]

 2. […] Câți ani au trecut de la Revoluție? Știe cineva? E clar că au trecut mai bine de 30, nu? Cum s-a dezvoltat județul nostru drag și scump în cei 30 de ani? Ce schimbări majore, ce drumuri noi avem, câte autostrăzi trec prin Sălaj, câte șosele de centură avem, câte școli noi s-au construit, câte teatre avem, câte cinematografe funcționează în acest minunat județ pe care îl laud de atâția și atâția ani la radio? Nu, cred că am exagerat cu lauda asta,  » Mai multe detalii […]

 3. Anonim

  Știți că circulă o poantă cu „județul inexistent Sălaj”. Așadar, ce să se dezvolte?

 4. Felicitări !

  Felicitări d-lui ziarist, articolul spune lucrurilor pe nume, nu se ferește să spună adevăruri incomode pt guvernanți. În Sălaj nu numai că nu s-a construit economic aproape nimic dar, cu siguranță s-a distrus. Duhul otrăvit al „revoluției” a ruinat platformele industriale ale județului. Numai la Armătura și Emailați și-au câștigat pâinea de-a lungul anilor multe zeci de mii de sălăjeni. Azi fabricile sunt la pământ iar sălăjenii slugăresc în țări străine !

 5. Doru

  Da, Adrian Lungu, i-ai laudat mult si pe nemerit. Ei, alesii salajenilor, taceau si „faceau”, ca nici ei nu erau usa de biserica, ba chiar mai abitir decat altii: Nosa, Capalnasiu, Marc Tiberiu, Pop Gheorghe Militianul, Ciunt Ionel s.a. Uitati-va, azi la drumurile din municipiu pline de denivelari, gropi, mereu in santier! Care municipiu din Ardeal mai arata asa ca Zalaul? In centru, zona Scala, nu sunt demarcate cele 3 benzi, soferii ghicind cu greu unde sa se incadreze!! Degeaba se duce Ionel Ciunt prin Norvegia sau prin alte parti daca nu face si el ceva acasa! Acasa, adica, in Zalau, ca la casa lui totul este in regula.

Leave a Comment