DNA în loc de Dan

Fotbalul din România continuă să aibă probleme cu legea, iar ultima formaţie aflată într-o situaţie mai mult decât delicată este chiar echipa vicecampioană, ASA Târgu Mureş. După ce a ratat „la mustaţă” titlul naţional în sezonul trecut, târgmureşenii şi-au alcătuit o echipă şi mai valoroasă pentru sezonul ce stă să înceapă, iar la cârma echipei l-au adus pe unul dintre cei mai mai valoroşi antrenori români. Mulţi erau sceptici în privinţa venirii lui Dan Petrescu la formaţia din Ardeal, nu pentru că nu ar fi făcut faţă, ci pentru că li se păreau un antrenor prea mare pentru o echipă, totuşi, mică. O parte dintre oamenii implicaţi în fenomen spuneau că nu va apuca să îmbrace paltonul pe banca ardelenilor, deoarece până în iarnă va primi o ofertă mult mai tentantă şi va pleca. El o ţinea, însă, pe a lui, una şi bună, spunând că s-a simţit dorit la Târgu Mureş.
Cum poate să refuze un antrenor care a jucat la Chelsea o ofertă din Angia, fie ea şi din liga secundă, şi să vină la un club aflat în plină anchetă DNA, numai Dan Petrescu ştie, însă, până la urmă, „episodul” ASA Târgu Mureş s-a terminat repede pentru SuperDan. Salvarea Bursucului a venit de la capătul lumii, de la o echipă necunoscută din China – Jiangsu Guoxin-Sainty, care i-a făcut o ofertă de nerefuzat. Lăsând la o parte valoarea şi profesionalismul lui Dan Petrescu, fostul component al „Generaţiei de Aur” a dat dovadă prin plecarea de la Târgu Mureş mai degrabă de mercenarism decât de onoare. Singurul lucru pentru care, probabil, nu poate fi arătat cu degetul este faptul că renunţă la o echipă certată cu legea, aşa cum se întâmplă şi în cazul altor cluburi care în trecut făceau cinste fotbalului românesc.
După nici o lună la Târgu Mureş, Dan Petrescu părăseşte din nou campionatul din România, unul mai degrabă murdar decât curat. Lasă o o vicecampioană al cărui viitor este cât se poate de cenuşiu, după ce în urmă cu patru ani a părăsit şi o campioană din a cărei glorie au mai rămas doar biletele de meci, decolorate şi ele în timp, şi imaginea apocaliptică a un stadion lăsat în paragină la marginea Urziceniului.

One Thought to “DNA în loc de Dan”

  1. Zălăuan

    Marius, dacă ar fi vorba numai de mercenarim, nici nu ar fi rău. În realitate, Petrescu a mers la ASA numai pentru a atrage jucătorii, le spunea că dacă nu vor fi plătite salariile jucătorilor, atunci le va plăti din banii lui. Acest club corupt a mai găsit ceva şmecherie. După ce a mituit arbitri, este notoriu cazul „Mită din elicopter”, l-a a dus pe Dan Petrescu pentru câteva săptămâni, pentru a atrage jucători.
    ASA trebuie retrogradată, conform precedentului FC Argeş !

Leave a Comment